Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη – ένας νεκρός

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Κρήτη. Ένας νεκρός σε εκκλησία που κατέρρευσε.
Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη – ένας νεκρός
Ένας άνθρωπος ανασύρθηκε νεκρός από την εκκλησία στο Αρκαλοχώρι Κρήτης, η οροφή της οποίας κατέρρευσε από τον μεγάλο σεισμό 5,8 Ρίχτερ που έπληξε νωρίτερα την περιοχή.

Πληροφορίες κάνουν λόγο και για άλλους εγκλωβισμένους στην εκκλησία, αλλά και για έναν εγκλωβισμένο στο χωριό Πατσίδερος.

Ο επίσημος απολογισμός του Υπ. Κλιματικής Κρίσης κάνει λόγο για έναν νεκρό και εννέα τραυματίες.

Ο σεισμός έλαβε χώρα λίγο μετά τις 9 το πρωί, 22 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Άρβης στο Νομό Ηρακλείου και σε εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων.

Έγινε αισθητός σε όλο το νησί ενώ ακολούθησε και δεύτερη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

«Κεραυνό εν αιθρία» και «αναπάντεχο» χαρακτήρισε τον σεισμό ο πρόεδρος ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Ήταν ένας σεισμός που δεν περιμέναμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λέκκας, σε ερώτηση αν θα ακολουθήσει κάποια μεγαλύτερη δόνηση, απάντησε, «τι να πει κανείς μετά από αυτό», για να συμπληρώσει: «Για την ώρα, έχουμε μια σημαντική μετασεισμική ακολουθία, η μεγαλύτερη δόνηση από τις οποίες ήταν 4,5 Ρίχτερ στις 09:37 και ο κόσμος πρέπει να είναι προσεκτικός, αποφεύγοντας τα παλιά κτίρια».

Κατά την άποψή του, οι ζημιές θα περιοριστούν στη στενή περιοχή γύρω από το επίκεντρο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v