«Μη συλλαμβάνετε εκπαιδευτικούς» λέει ο Υπουργός στην ΕΛ.ΑΣ.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να σταματήσουν οι προσαγωγές εκπαιδευτικών όταν κάνουν μηνύσεις οι αρνητές.
«Μη συλλαμβάνετε εκπαιδευτικούς» λέει ο Υπουργός στην ΕΛ.ΑΣ.
Άργησε λίγο αλλά έφτασε τελικά στα αυτιά του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ότι τις τελευταίες μέρες αυξάνονται και πληθύνονται οι προσαγωγές εκπαιδευτικών από την Αστυνομία, μετά από μηνύσεις που καταθέτουν αρνητές γονείς.

Τον λόγο μάλλον τον ξέρεις, εκτός αν δεν είχες πρόσβαση στο ίντερνετ το τελευταίο 24ωρο, για την οποία περίπτωση συνοψίζουμε: Οι αρνητές πιστεύουν ότι τα παιδιά τους πρέπει να μπουν στο σχολείο χωρίς self test (σε ορισμένες περιπτώσεις και χωρίς μάσκα) και όταν δάσκαλοι, καθηγητές ή διευθυντές δεν τα αφήνουν, καταθέτουν μήνυση.

Παρ’ όλο που οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, καθότι το self test είναι υποχρεωτικό για όλους τους μαθητές με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση που έχει πρακτικά ισχύ νόμου, η Αστυνομία που καλείται στο σχολείο επίσης δεν έχει άλλη επιλογή από το να προσάγει τους εκπαιδευτικούς ενάντια στους οποίους γίνεται η μήνυση. Ναι, ζούμε σε πολύ αστεία χώρα.

Αυτό, όμως, από σήμερα αλλάζει, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ του Euro2day, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς τη μετάβαση των εκπαιδευτικών στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v