Πρόσφυγας από τη Συρία βρήκε 1.500€ και τα παρέδωσε στην Αστυνομία

Ένας άνθρωπος του μεροκάματου έπραξε αυτό που του επέβαλλε η ηθική του όταν βρήκε ένα πορτοφόλι με το ποσό των 1500 ευρώ.
Πρόσφυγας από τη Συρία βρήκε 1.500€ και τα παρέδωσε στην Αστυνομία
Ένας 30χρονος μετανάστης από τη Συρία παρέδωσε στην αστυνομία ένα πορτοφόλι το οποίο περιείχε το ποσό των 1500 ευρώ ώστε να επιστραφεί στον κάτοχό του.

Σύμφωνα με το rethemnosnews.gr, ο 30χρονος μετανάστης που παρέδωσε στην αστυνομία το ποσό των 1500 ευρώ είναι ο Κώστας Ψαράκης, ο οποίος έχει έρθει στο Ρέθυμνο από την πόλη Χαμιντιέ της Συρίας. Όπως φανερώνει και το ελληνογενές όνομά του είναι τουρκοκρητικής καταγωγής και έτυχε να γεννηθεί στη Συρία μετά την ανταλλαγή πληθυσμών κατά τον 19ο αιώνα. Στην πόλη Χαμιντιέ κατέφυγαν κυρίως κρητικοί μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα μετά την τελική απόσυρση του οθωμανικού στρατού από την Κρήτη.

Ο Κώστας Ψαράκης γεννήθηκε στη Συρία, ωστόσο επέστρεψε στον τόπο καταγωγής των προγόνων του για να κερδίσει τα προς το ζην για την οικογένειά του που διαμένει στη Συρία όπου και μεγαλώνουν τα τέσσερα παιδιά του.

Τα πρωινά, σύμφωνα με το rethemosnews.gr, περιμένει έξω από τον κήπο της πόλης για να πάει σε κάποια δουλειά. Παρ’ όλα αυτά οι οικονομικές του δυσκολίες δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να πράξει αυτό που του επέβαλλε η συνείδησή του όταν του τα έφερε έτσι η μοίρα. Η ενσυναίσθησή του τον οδήγησε στο να σκεφτεί πως ίσως κάποιος τα έχει μεγάλη ανάγκη αυτά τα χρήματα, συνεπώς αποφάσισε ευθύς αμέσως να τα παραδώσει στην αστυνομία.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v