Ο Τσιτσιπάς αφορμή για να αλλάξουν οι κανόνες του τένις

Οι μεγάλες επισκέψεις του εθνικού μας τενίστα στην τουαλέτα στάθηκαν αφορμή ώστε να μειωθεί το χρονικό διάστημα των διαλειμμάτων.
Ο Τσιτσιπάς αφορμή για να αλλάξουν οι κανόνες του τένις
Η αρμόδια επιτροπή ATP, μετά την κατακραυγή του αθλητικού κόσμου με αφορμή τις μεγάλες επισκέψεις του Στέφανου Τσιτσιπά στην τουαλέτα, αλλάζει τον κανονισμό, όπως δήλωσε πηγή στο Reuters.

Ο Άντι Μάρει κατηγόρησε τον Στέφανο Τσιτσιπά επειδή έκανε ένα χρονοβόρο διάλειμμα με το πρόσχημα της τουαλέτας σε ένα σημείο το οποίο ίσως και καθόριζε την έκβαση του πρώτου γύρου.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής του αγώνα, αρνήθηκε την κατηγορία και δήλωσε ότι δεν παρέβη κάποιον κανόνα, καθώς δεν υπήρχαν χρονικά όρια στα διαλείμματα.

«Θα υπάρξει αλλαγή στους κανόνες για τα διαλείμματα αυτά αλλά και τα ιατρικά ταιμ άουτ στο γήπεδο», τόνισε πηγή του ATP στο Reuters.

«Ελπίζω ότι πριν ξεκινήσει η επόμενη σεζόν τον Ιανουάριο, θα έχουμε έναν αυστηρότερο κανόνα όσον αφορά στα διαλείμματα για τουαλέτα και τα ιατρικά τάιμ άουτ», συμπλήρωσε.

Η συμπεριφορά του Τσιτσιπά έκανε έξαλλο τον Μάρεϊ καθώς το διάλειμμα του Έλληνα τενίστα, το οποίο έφτασε κοντά στα οκτώ λεπτά, κατά τον Σκωτσέζο αντισφαιριστή είχε αντίκτυπο στην έκβαση του αγώνα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον επόμενο αγώνα του απομονώθηκε στα αποδυτήρια για περισσότερα από επτά λεπτά μετά την ήττα του στο τρίτο σετ. Όταν βγήκε στο κορτ δέχτηκε χλευαστικά σχόλια από τους οπαδούς του παίκτη Arthur Ashe. 

«Νομίζω ότι φτάνει στο σημείο όπου σίγουρα γίνεται μεγάλο ζήτημα», πρόσθεσε η πηγή. «Ήταν ένα ζήτημα εδώ και πολύ καιρό, αλλά υιοθετούμε μια αρκετά σοβαρή προσέγγιση τώρα για να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε».

Η Sloane Stephens, πρώην πρωταθλήτρια του US Open, η οποία συμμετέχει στο συμβούλιο παικτών της WTA, δήλωσε ότι οι παίκτες που παρατείναν τα διαλείμματα στην τουαλέτα ευθύνονταν για την έκβαση του παιχνιδιού και ζήτησε από τα διοικητικά όργανα να αλλάξουν τον κανονισμό. 

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος κατέκρινε την αποχώρηση του Τσιτσιπά από το γήπεδο κατά τον ημιτελικό του Σινσινάτι τον περασμένο μήνα, είπε ότι η συμπεριφορά του Έλληνα τενίστα ήταν «απαράδεκτη».

Ωστόσο, ο Νόβακ Τζόκοβιτς υποστήριξε τον Στέφανο Τσιτσιπά.

«Πρέπει να υποστηρίξω τον Στέφανο Τσιτσιπά», είπε ο Τζόκοβιτς στο US Open. «Δε νομίζω ότι κάνει κάτι λάθος. Τον υποστηρίζω. Ο κανόνας δεν είναι σαφής. Φυσικά μπορείτε να υποστηρίξετε ότι όλα είναι σχετικά, ο καθένας το βλέπει διαφορετικά».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v