Πρώην πρόεδρος εφετών κατηγορείται για βιασμό

Μετά από καταγγελία εν ενεργεία δικαστή εις βάρος πρώην προέδρου Εφετών, έχει διαταχθεί έρευνα από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη διερεύνησή της.
Πρώην πρόεδρος εφετών κατηγορείται για βιασμό
Με επιστολή της προχώρησε σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία πρωτοδίκης των διοικητικών δικαστηρίων. Όπως γράφει στην επιστολή, κατονομάζει ως δράστη τον πρώην πρόεδρο εφετών των διοικητικών δικαστηρίων και βασικό στέλεχος της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφύγων (ΑΕΠΠ). Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, η πράξη δεν έχει παραγραφεί και έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο της Εκάλης.

Η ίδια δηλώνει στην επιστολή της πως η παρενόχλησή της ξεκίνησε όσο εκείνη ήταν στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών στη Θεσσαλονίκη και εκείνος μέλος της εξεταστικής επιτροπής του εισαγωγικού διαγωνισμού. Μετέπειτα ο καταγγελλόμενος εφέτης δραστηριοποιούταν στον εκπαιδευτικό τομέα.

Σε δηλώσεις προχώρησε η γενική γραμματέας διοικητικών λειτουργών, Κατερίνα Κουτσοπούλου στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος. Κατά την κυρία Κουτσοπούλου, πρόκειται περί ανώνυμης καταγγελίας και ο φερόμενος ως δράστης έχει συνταξιοδοτηθεί προ τετραετίας. Για την υπόθεση έχει επιληφθεί αρμόδιος εισαγγελέας, ωστόσο η ένωση διοικητικών δικαστών δε σχετίζεται με την καταγγελία.

Ο εφέτης χαρακτηρίζει «κατασκευασμένα» τα όσα του καταλογίζονται

Σε παραίτηση προχώρησε ο φερόμενος ως δράστης μετά τις καταγγελίες που κατατέθηκαν σε βάρος του.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από τον φερόμενο ως δράστη κι άλλων γυναικών του δικαστικού σώματος. Η υπόθεση ερευνάται ήδη από την Εισαγγελία και μάλιστα, διατάχθηκε μάλιστα μετά από μεσολάβηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφέτης παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της ΑΕΠΠ, όπως αναφέρεται στο έγγραφο το οποίο κατέθεσε ο ίδιος στον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα. Βάσει της επιστολής, ο καταγγελλόμενος χαρακτηρίζει  «κατασκευασμένα» όσα του καταλογίζονται.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v