Τρύπα στο σύστημα αλλάζει το αποτέλεσμα ενός τεστ για κορωνοϊό

Πανεύκολα μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα του τεστ κορωνοϊού στην πλατφόρμα δήλωσης, εξαιτίας ενός κενού ασφαλείας στο σύστημα.
Τρύπα στο σύστημα αλλάζει το αποτέλεσμα ενός τεστ για κορωνοϊό
Ένα κενό στο σύστημα δήλωσης των αποτελεσμάτων των τεστ αφήνει ελεύθερους τους επιτήδειους να δηλώσουν ψευδό θετικό αποτέλεσμα στην πλατφόρμα, έτσι ώστε να πάρουν πιστοποιητικό νόσησης και να μπορούν να μπαίνουν ανενόχλητοι, χωρίς να εμβολιαστούν, στους χώρους όπου η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Σε ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, ο Ταμίας του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου Κωνσταντίνος Μώρος εξηγεί πώς ένας γιατρός μπορεί να δηλώσει ψευδές αποτέλεσμα τεστ που έκανε σε ασθενή του, με έναν πολύ απλό τρόπο: Μπροστά στην κάμερα του Star, ο κ. Μώρος μπαίνει στην καρτέλα του, αλλάζει το αποτέλεσμα του τεστ από αρνητικό σε θετικό και εν συνεχεία απλά το αποθηκεύει, έτσι ώστε να περάσει στο σύστημα.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι γιατροί των δημόσιων αλλά και των ιδιωτικών νοσοκομείων που έχουν δικαίωμα συνταγογράφησης έχουν πρόσβαση στο σύστημα με ειδικό κωδικό, όπου δηλώνονται τα αποτελέσματα των τεστ κορωνοϊού. Εκεί μπορούν να αλλάξουν το αποτέλεσμα του δηλωθέντος τεστ κατά βούληση, ώστε να αποφύγει κάποιος τον εμβολιασμό ή την αναστολή εργασίας.

Εδώ το σχετικό βίντεο και ολόκληρο το ρεπορτάζ του Star
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v