Ανησυχία για αύξηση των κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων

Λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία, οι ειδικοί εμφανίζονται ανήσυχοι για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στις τάξεις.
Ανησυχία για αύξηση των κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων
Η επιστροφή στα θρανία προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς, οι οποίοι «βλέπουν» σημαντική αύξηση στα κρούσματα στα σχολεία με την έναρξη των μαθημάτων.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Βάνα Παπαευαγγέλου, είναι αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων. Είναι θετικό όμως,  το γεγονός ότι 1 στα 4 παιδιά Λυκείου έχει εμβολιαστεί με μια δόση εμβολίου.

Πρόσθεσε επίσης πως το άνοιγμα των σχολείων «συνεπάγεται αύξηση της κινητικότητας, τόσο των παιδιών όσο και των γονιών τους και συνεπώς και αύξηση της διασποράς του ιού στην κοινότητα γενικότερα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας Γιάννης Κωνσταντόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα σχολεία θα ξανακλείσουν λόγω της αύξησης της νοσηρότητας στα παιδιά. «Αν λάβουμε υπόψη τη μεταδοτικότητα του ιού στα παιδιά από τη μετάλλαξη Δέλτα, που το πρώτο τρίμηνο του έτους είχαμε νοσηρότητα της τάξεως του 6%-7% και τώρα έχουμε υπερβεί το 20% τον Αύγουστο, καταλαβαίνουμε ότι η νοσηρότητα αυξάνει πάρα πολύ γρήγορα.

Την ανάγκη να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους, ακόμα και για τα παιδιά, τόνισε ο Γιώργος Παυλάκης, γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα, ακόμα και lockdown, για να περιοριστούν τα κρούσματα.

«Η πιο έξυπνη πολιτική θα ήταν να γίνει τεράστια προσπάθεια να πέσουν τα κρούσματα ακόμα και με lockdown. Μια ακόμα λύση θα ήταν να μην αρχίσουν τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα ή να γίνεται το μάθημα έξω, να μην μπουν τα παιδιά στις τάξεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παυλάκης πρόσθεσε ότι ο γενικός εμβολιασμός είναι η πιο σημαντική λύση μακροπρόθεσμα, σημειώνοντας ότι θα πρέπει συνεργεία να πάνε στα σχολεία να εμβολιάσουν τα παιδιά. Μάλιστα, επισήμανε ότι θα πρέπει κάποια στιγμή ο εμβολιασμός να γίνει αναγκαστικός για όλο τον κόσμο.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v