Δευτέρα έρχονται τα νέα μέτρα για τους κλειστούς χώρους

Στους περισσότερους κλειστούς χώρους θα έχουν από την Δευτέρα πρόσβαση μόνο οι εμβολιασμένοι. Θέατρα και κινηματογράφοι και για ανεμβολίαστους με rapid test.
Δευτέρα έρχονται τα νέα μέτρα για τους κλειστούς χώρους
Την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου μπαίνουν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα που αφορούν κυρίως την εστίαση, αλλά και γενικότερα τους χώρους ψυχαγωγίας.

Έτσι, από την ερχόμενη Δευτέρα, οι κλειστοί χώροι εστιατορίων, ταβερνών, μπαρ, café, club και κέντρων διασκέδασης θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες, με την επίδειξη του σχετικού πιστοποιητικού.

Στους χειμερινούς κινηματογράφους και τα θέατρα θα επιτρέπεται η πρόσβαση και ανεμβολίαστων που έχουν πραγματοποιήσει rapid (όχι self) test με αρνητικό αποτέλεσμα τις τελευταίες 48 ώρες. Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι είναι στην ευχέρεια κάθε επιχείρησης να επιλέξει αν θα λειτουργεί μόνο για εμβολιασμένους (στην οποία περίπτωση θα μπορεί να έχει πληρότητα στο 100%) ή αν θα δέχεται και ανεμβολίαστους με rapid test, θυσιάζοντας ένα κομμάτι της χωρητικότητάς της.

Στα γήπεδα θα έχουν πρόσβαση μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες. Στα γυμναστήρια θα μπορούν να προσέρχονται και ανεμβολίαστοι με rapid test 48 ωρών –επιλογή κομμάτι ασύμφορη, βέβαια, αν συνυπολογίσουμε τα έξτρα 10-15€ για το τεστ κάθε φορά που θα θέλεις να πας γυμναστήριο.

Τέλος, τα νέα μέτρα προβλέπουν ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, σε κάθε κλειστό χώρο, αλλά και στους ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός –σε υπαίθριες συναυλίες και γήπεδα για παράδειγμα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v