Αποχή από το σεξ α λα Λυσιστράτη προτείνει η Μπέτι Μίντλερ

Ενάντια στον νόμο κατά των εκτρώσεων που πέρασε στο Τέξας, η Μπέτι Μίντλερ καλεί τις γυναίκες να… απέχουν από το σεξ μέχρι να τους δοθεί το δικαίωμα επιλογής.
Αποχή από το σεξ α λα Λυσιστράτη προτείνει η Μπέτι Μίντλερ
Θυμάσαι την υπόθεση της αριστοφανικής Λυσιστράτης, που κάλεσε τις γυναίκες να απέχουν από το σεξ προκειμένου να σταματήσει επιτέλους ο παραλογισμός του πολέμου; Με το ίδιο… όπλο καλεί τώρα και η Μπέτι Μίντλερ τις γυναίκες να πολεμήσουν έναν άλλο παραλογισμό, τον νόμο κατά των εκτρώσεων που ισχύει από την περασμένη εβδομάδα στην πολιτεία του Τέξας.

Συγκεκριμένα, ο νόμος που πέρασε ξεσηκώνοντας παγκόσμια κατακραυγή, απαγορεύει την έκτρωση μετά την έκτη εβδομάδα της κύησης (η οποία για πολλές γυναίκες είναι η εβδομάδα κατά την οποία αντιλαμβάνονται πως είναι έγκυες) χωρίς εξαιρέσεις ούτε για περιπτώσεις βιασμού ή αιμομιξίας.

Η 75χρονη Μπέτι Μίντλερ έγραψε στο Twitter «προτείνω όλες οι γυναίκες να αρνούνται να κάνουν σεξ έως ότου τούς διασφαλιστεί το δικαίωμα της επιλογής από το Κογκρέσο». Πολλοί έσπευσαν να συμφωνήσουν μαζί της, ανάμεσά τους και η Νάνσι Σινάτρα, η οποία σχολίασε «ο πατέρας μου το είχε προτείνει δεκαετίες πριν».

Η τέσσερις φορές βραβευμένη με Όσκαρ Μίντλερ σχολίασε επίσης πως «δεν πρόκειται για όπλα, χρήματα, ή πόλεμο. Πρόκειται για τις γυναίκες, τις ζωές τους, τα σώματά τους και την αυτονομία τους. Το έκαναν μέσα στη νύχτα χωρίς έννοια ή προσπάθεια, πιστεύοντας πως είμαστε απλώς γυναίκες και αξίζουμε ό,τι παίρνουμε».

Ο νόμος, τον οποίο υπέγραψε ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ, είναι η αυστηρότερη απαγόρευση που υιοθετήθηκε ποτέ στις ΗΠΑ από τότε που το Ανώτατο Δικαστήριο νομιμοποίησε τις εκτρώσεις σε όλη την χώρα, το 1973.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v