Ζητάνε από γιατρούς πλαστά αποτελέσματα τεστ για 100 και 200 ευρώ

Γιατροί καταγγέλλουν πως δέχονται πιέσεις να δηλώσουν θετικό αποτέλεσμα τεστ στην πλατφόρμα του ΕΟΔΥ, σε αντάλλαγμα 100 ή 200 ευρώ.
Ζητάνε από γιατρούς πλαστά αποτελέσματα τεστ για 100 και 200 ευρώ
Στο τρισχιλιαστό επεισόδιο της πανδημικής δυστοπίας που ζούμε, γιατροί καταγγέλλουν πως δέχονται πιέσεις για να εκδώσουν πλαστά πιστοποιητικά όχι μόνο εμβολιασμών αλλά και θετικών τεστ κορωνοϊού. Μάλιστα, οι συμπολίτες μας φτάνουν σε σημείο να προσφέρουν 100 και 200 ευρώ για ένα ψευδές θετικό αποτέλεσμα τεστ, που θα τους χρησιμεύσει ως αποδεικτικό νόσησης, προκειμένου να αποφύγουν έτσι τον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου στο Mega, «υπάρχει πίεση σε γιατρούς που εργάζονται σε εμβολιαστικά κέντρα και υγειονομικούς, για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, όπως υπάρχει πίεση για πλαστά θετικά rapid ή μοριακά τεστ, ώστε ο ενδιαφερόμενος να λάβει πιστοποιητικό νόσησης και να αποφύγει τον εμβολιασμό για έξι μήνες».

Όπως εξήγησε η ίδια, «τα κέντρα διενεργούν τα τεστ και καταγράφουν στο μητρώο covid το αποτέλεσμα, άρα ο ενδιαφερόμενος ανάλογα με το αποτέλεσμα έχει και την αντίστοιχη βεβαίωση στο gov.gr. Υπάρχουν πολίτες που πιέζουν γιατρούς, κέντρα για να εκδοθεί ένα ψευδές θετικό rapid test έναντι αμοιβής. Αυτό έχει καταγγελθεί από γιατρούς».

Σε ερώτηση σχετικά με τα ποσά της αμοιβής, απάντησε ότι οι καταγγελίες κάνουν αναφορά σε 100-200 ευρώ για έκδοση ψευδούς rapid ή μοριακού τεστ. «Έχει καταγγελθεί, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει άρνηση του ιατρικού κόσμου. Όμως, επειδή η πίεση είναι πολύ μεγάλη, μπορεί κάπου, κάποιος να έχει ενδώσει».

Οι καταγγελίες έχουν μέχρι στιγμής καταγραφεί «στην Καβάλα, την Πάτρα και σε πάρα πολλές περιοχές, έχουν αναφερθεί και στη Χαλκίδα, τη Δράμα». Η κ. Μαστοράκου σημείωσε ως έχει ξεκινήσει σχετική έρευνα, ενώ συμπλήρωσε πως υπάρχουν αναφορές για «αντιεμβολιαστές [που] έχουν παρεισφρήσει σε γραμμές εμβολιαστικών κέντρων».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v