Οι Ταλιμπάν διέλυσαν πορεία για τα δικαιώματα των γυναικών με πυροβολισμούς

Καμουφλαρισμένες δυνάμεις των Ταλιμπάν πυροβόλησαν στον αέρα διαλύοντας πορεία για τα δικαιώματα των γυναικών στην Καμπούλ.
Οι Ταλιμπάν διέλυσαν πορεία για τα δικαιώματα των γυναικών με πυροβολισμούς
Μια ειρηνική πορεία γυναικών του Αφγανιστάν με θέμα τα δικαιώματά τους, διεκόπη βίαια το περασμένο Σάββατο στην Καμπούλ, με στρατιώτες των Ταλιμπάν να παρεισφρύουν και να πυροβολούν στον αέρα για να διαλύσουν το πλήθος.

Στην πορεία, τη δεύτερη μέχρι στιγμής στην Καμπούλ, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν καταθέτοντας στεφάνι έξω από το Υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν για να τιμήσουν τους Αφγανούς στρατιώτες που πέθαναν πολεμώντας τους Ταλιμπάν, πριν προχωρήσουν στο προεδρικό μέγαρο.

«Είμαστε εδώ για το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αφγανιστάν», δήλωσε η 20χρονη διαδηλωτής Μαριάμ Νάιμπι. «Αγαπώ τη χώρα μου. Θα είμαι πάντα εδώ».

Καθώς οι φωνές των διαδηλωτών δυνάμωναν, αρκετοί αξιωματούχοι των Ταλιμπάν μπήκαν στο πλήθος.

Πλαισιωμένη από συναδέλφους διαδηλωτές, η Sudaba Kabiri, 24χρονη φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο, είπε σε έναν από αυτούς, ότι ο Προφήτης του Ισλάμ έδωσε δικαιώματα στις γυναίκες και ότι εκείνες ήθελαν τα δικά τους.

Ο αξιωματούχος των Ταλιμπάν υποσχέθηκε ότι θα δοθούν δικαιώματα στις γυναίκες, αλλά οι όσες συμμετείχαν στην πορεία, όλες τους 20 ετών, ήταν δύσπιστες.

Καθώς η πορεία έφτασε στο προεδρικό μέγαρο, δώδεκα στρατιώτες των Ταλιμπάν μπήκαν στο πλήθος, πυροβόλησαν στον αέρα και έδιωξαν τους διαδηλωτές. Η Kabiri, μιλώντας στο Associated Press, είπε ότι έριξαν επίσης δακρυγόνα.

Την ίδια στιγμή, οι Ταλιμπάν στο μέτωπο του πολέμου, επιδιώκουν να συντρίψουν τις δυνάμεις της αντίστασης που υπερασπίζονται την ορεινή κοιλάδα Panjshir.

Ωστόσω, ο Αμερικανός στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ εμφανίζεται δύσπιστος για το εάν μπορούν να εδραιώσουν την εξουσία, καθώς επιδιώκουν τη μετάβαση από αντάρτικη δύναμη σε κυβέρνηση.

«Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για έναν ευρύτερο εμφύλιο πόλεμο», δήλωσε ο Μίλεϊ.

Με πληροφορίες από france24.com

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v