To «μωρό» των Nirvana μηνύει τη μπάντα

Στην πιο σημαντική είδηση της ημέρας, ο πρωταγωνιστής του εξωφύλλου του Nevermind πάει τους Nirvana στα δικαστήρια για παιδική πορνογραφία.
To «μωρό» των Nirvana μηνύει τη μπάντα
Ο πρωταγωνιστής του πιο εμβληματικού ίσως εξώφυλλου δίσκου του 20ου αιώνα είναι σήμερα 30 χρονών… και προχωρά σε μήνυση εναντίον των Nirvana για παραβίαση του νόμου κατά της παιδικής πορνογραφίας.

Ο Spencer Elden κατέθεσε μήνυση ενάντια στον Dave Grohl, τον Krist Novoselic, το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία του Kurt Cobain, τον φωτογράφο Kirk Weddle και τις δισκογραφικές εταιρίες που κυκλοφόρησαν το άλμπουμ, ισχυριζόμενος πως ούτε οι γονείς του, ούτε βέβαια και ο ίδιος (που ήταν τότε 4 μηνών) έδωσαν την συγκατάθεσή τους να φαίνονται τα γεννητικά του όργανα στο εξώφυλλο του άλμπουμ.

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, οι Cobain, Novoselic και Grohl είχαν υποσχεθεί στους γονείς του πως θα καλύψουν το συγκεκριμένο σημείο του σώματός του με ένα αυτοκόλλητο, πράγμα που όπως όλοι ξέρουμε δεν έγινε.

Τώρα, ο Elden ζητά 150.000 δολάρια από όσους εμπλέκονται στην υπόθεση, για «συναισθηματικές, ψυχολογικές και υλικές ζημιές» όπως αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά του.

Ο πατέρας του, Rick Elden, ήταν φίλος με τον φωτογράφο Kirk Weddle, ο οποίος φέρεται να του πρόσφερε 200 δολάρια για να τον αφήσει να φωτογραφίσει τον 4 μηνών γιο του να κολυμπάει σε μια πισίνα. Μετά την τεράστια επιτυχία του άλμπουμ, η εταιρεία παραγωγής Geffen Records έστειλε στον μικρό Spencer ένα πλατινένιο αντίτυπο του Nevermind και ένα αρκουδάκι.

Εκείνος μεγαλώνοντας έκανε τατουάζ τη λέξη Nevermind στο στήθος του, όμως το 2016 δήλωσε σε συνέντευξή του στο αυστραλέζικο GQ είχε δηλώσει πως τα συναισθήματά του σε σχέση με την φωτογραφία του στο εξώφυλλο του δίσκου είχαν αλλάξει και πως «νιώθει πολύ θυμωμένος».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v