Το Airbnb δίνει δωρεάν διαμονή σε Αφγανούς πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο

Η διαδικτυακή πλατφόρμα θα φιλοξενήσει 20.000 Αφγανούς πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο χωρίς χρέωση.
Το Airbnb δίνει δωρεάν διαμονή σε Αφγανούς πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο
Σε μια κίνηση φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης προχώρησε το Airbnb, ανοίγοντας την πλατφόρμα του για δωρεάν διαμονή σε 20.000 Αφγανούς πρόσφυγες.

«Καθώς δεκάδες χιλιάδες Αφγανοί πρόσφυγες επανεγκαθίστανται σε όλο τον κόσμο, όπου μένουν θα είναι το πρώτο κεφάλαιο στη νέα τους ζωή. Γι' αυτούς τους 20.000 πρόσφυγες, η ελπίδα μου είναι ότι η κοινότητα της Airbnb θα τους προσφέρει όχι μόνο ένα ασφαλές μέρος για ξεκούραση και νέα αρχή, αλλά και ένα θερμό καλωσόρισμα στο σπίτι», ανακοίνωσε ο CEO και συνιδρυτής της εταιρείας, Brian Chesky, μέσω Twitter.

 «Αν και η Airbnb θα καλύψει το κόστος διαμονής, δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε χωρίς την γενναιοδωρία των οικοδεσποτών μας», πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί το χρονικό διάστημα φιλοξενίας των προσφύγων, ούτε και τα μέρη στα οποία θα φιλοξενηθούν.

Ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα "συνεργαστεί με τις υπηρεσίες επανεγκατάστασης και τους εμπλεκόμενους φορείς έτσι ώστε να δοθεί η βοήθεια σε όσους την χρειάζονται και θα εξελίξει αυτήν την πρωτοβουλία και την υποστήριξή της σύμφωνα με τις απαιτήσεις".

Οι ΗΠΑ δήλωσαν τη Δευτέρα ότι έχουν απομακρύνει περίπου 48.000 ανθρώπους από το Αφγανιστάν τις τελευταίες ημέρες, ενώ χιλιάδες εξακολουθούν να προσπαθούν να διαφύγουν, φοβούμενοι αντίποινα από τους Ταλιμπάν.

Το κύριο σημείο εξόδου είναι το αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου τεράστια πλήθη έχουν συγκεντρωθεί σε συνθήκες καύσωνα. Οι Ταλιμπάν έχουν ορίσει προθεσμία έως τις 31 Αυγούστου και υπάρχουν ανησυχίες ότι πολλοί που θέλουν να φύγουν από τη χώρα δεν θα μπορούν να το κάνουν.

Με πληροφορίες από Euro2day, NBC

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v