Ένα στα δύο νοικοκυριά ζουν με δανεικά

Σύμφωνα με ανησυχητική έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ ένα στα δύο ελληνικά νοικοκυριά, αναγκάζονται να ζήσουν με δανεικά.
Ένα στα δύο νοικοκυριά ζουν με δανεικά
Εξαιρετικά ανησυχητική είναι η έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ η οποία είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και κατέδειξε ότι σχεδόν τα μισά νοικοκυριά της χώρας μας, αναγκάζονται να ζήσουν με δανεικά.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τη χρονιά που πέρασε 46,5% των νοικοκυριών δήλωσαν ότι δανείζονται για να πληρώσουν καθημερινά έξοδα διαβίωσης με κύρια πηγή χρηματοδότησης τις τράπεζες (δάνεια και κάρτες), ενώ στα καθημερινά έξοδα φαίνεται να συνεισφέρουν με δανεισμό οι συγγενείς και οι φίλοι.

Αντίστοιχα το 35,2% των νοικοκυριών δηλώνει πως δεν διαθέτει αποταμιεύσεις.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ συμπεριελήφθησαν στην Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών (EU-SILC), κι αποτελούν μέρος ενός κοινοτικού στατιστικού προγράμματος, στο οποίο συμμετέχουν όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ερευνά τις συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών και την εικόνα του δανεισμού τους.

Παράλληλα, στην έρευνα αποκαλύφθηκε ότι  το 72% των νοικοκυριών δεν έχει υποχρέωση να εξοφλήσει κανένα δάνειο, εξαιρώντας τυχόν ενυπόθηκο δάνειο για την αγορά της κύριας κατοικίας, το 28% έχει την υποχρέωση εξόφλησης ενός τουλάχιστον δανείου, εκ των οποίων το 19,6% ενός δανείου, το 6,5% δύο δανείων, το 1,7% τριών δανείων και το 0,2% τεσσάρων δανείων.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v