Η ζέστη φεύγει, οι καταιγίδες έρχονται

Μια βροχή θα μας σώσει, που έλεγε και το τραγούδι. Δείτε πού αναμένεται να βρέξει σήμερα και αύριο, καθώς οι θερμοκρασίες υποχωρούν.
Η ζέστη φεύγει, οι καταιγίδες έρχονται
Μας αποχαιρετά σιγά-σιγά ο καύσωνας των τελευταίων ημερών, δίνοντας την θέση του σε τοπικές βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής κυρίως χώρας.

Με τα μάτια όλων στραμμένα στην Εύβοια και την κεντρική Πελοπόννησο, ελπίδα για την κατάσβεση των πυρκαγιών δίνουν οι βροχές που αναμένονται εκεί κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 12 Αυγούστου σημειώνονται τοπικές βροχές στα ανατολικά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μετεωρολογικός σταθμός του Αστεροσκοπείου στην Κύμη Εύβοιας κατέγραψε από τα Μεσάνυχτα έως τις 9.30 σήμερα το πρωί 22 χιλιοστά βροχής.

Βροχές αναμένονται επίσης για σήμερα το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη, τη Δυτική Πελοπόννησο και τα ορεινά της Θεσσαλίας.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για αύριο, Παρασκευή 13 Αυγούστου

Καιρός γενικά αίθριος, βαθμιαία από τις μεσημβρινές και απογευματινές θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 35 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 29 με 30 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v