Μπορώ να ανακυκλώσω τα ρούχα μου;

Έχεις ρούχα που δε φοράς; Μην τα πετάξεις στον κάλαθο των αχρήστων. Δες πώς θα τα αποχωριστείς «φιλικά».
Μπορώ να ανακυκλώσω τα ρούχα μου;
Ανοίγεις τη ντουλάπα σου και βλέπεις ένα κάρο ρούχα που σπάνια φοράς; Ποιος ο λόγος να τα έχεις εκεί και να κάθονται; Η ανακύκλωση ρούχων κάνει καλό στο περιβάλλον, ενώ δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν τα βασικά.

Δες λοιπόν πώς μπορείς να τα ανακυκλώσεις για να μην καταλήξουν σε χωματερές.

Βάλ’ τα στους κόκκινους κάδους της Recycom

Μια πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων για την ανακύκλωση, οι κόκκινοι κάδοι σε διάφορα σημεία της πόλης, «δέχονται» καθαρά ρούχα, παπούτσια και λευκά είδη, τα οποία προσφέρονται δωρεάν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες σε συνεργασία με τις δημοτικές Κοινότητες και τις κοινωνικές δομές του δήμου. Περαιτέρω ο ρουχισμός διατίθεται για την κάλυψη βασικών αναγκών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως οι φυσικές καταστροφές, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό εξάγεται με σκοπό την επανάχρηση. Μέρος του υλικού, τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού. Βρες τους κάδους εδώ

Ή στους μπλε της East West Greece

Ακόμα μια εταιρεία που προμηθεύει με κάδους ανακύκλωσης τους Δήμους, η East West Greece συλλέγει τα ρούχα από τους κάδους της και τα διαθέτει σε άπορους μέσω της τράπεζας ενδυμάτων των δήμων. Τα ρούχα που δεν έχουν πλέον ζωή ανακυκλώνονται και κατόπιν επεξεργασίας κατασκευάζονται πανάκια καθαρισμού, μονωτικό υλικό, στουπιά, φόρμες εργασίας, γέμιση για τα καθίσματα των αυτοκινήτων. Δες τους δήμους με τους οποίους συνεργάζεται εδώ

Πήγαινέ τα στα καταστήματα H&Μ

Φέρνοντας τα χρησιμοποιημένα σου ρούχα σε όλα τα καταστήματα της εταιρείας στην Ελλάδα, συμβάλλεις στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων και εξασφαλίζεις εκπτωτικό κουπόνι για μελλοντική αγορά. Γίνονται δεκτά όλα τα ρούχα, οποιασδήποτε μάρκας και σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν βρίσκονται. Σε αντάλλαγμα, θα πάρεις ένα κουπόνι 10% έκπτωσης σε ένα είδος της επιλογής σου για κάθε τσάντα που θα παραδώσεις, αρκεί να έχει μίνιμουμ τρία ρούχα. Τα ρούχα που συγκεντρώνουν διατίθενται για νέα χρήση ή ως πρώτες ύλες για τη δημιουργία νέων προϊόντων.  

Δώρισέ τα σε όσους έχουν ανάγκη

Εθελοντικές οργανώσεις, ιδρύματα και ΜΚΟ έχουν κατά καιρούς ανάγκες σε είδη ρουχισμού. Ενδεικτικά αναφέρουμε το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, το Χαμόγελο του Παιδιού, το ΕΛΠΙΣ - Ειδικό οικοτροφείο και τον Σύλλογο ΡΕΤΟ. Δες περισσότερα εδώ και φρόντισε να τους καλέσεις πριν πας από εκεί για να μάθεις ακριβώς τι ανάγκες έχουν. 

Ή δώσ’ τα στους φίλους σου

Πολύ πιθανό κάποιος φίλος/η να σου είπε πόσο του αρέσει μια μπλούζα, ένα σακάκι ή ένα φόρεμά σου. Αν δεν το φοράς, ποιος ο λόγος να κάθεται στη ντουλάπα σου; Μπορεί εύκολα να ανανεώσει τη γκαρνταρόμπα κάποιου άλλου, και να του γλιτώσει χρήμα και χρόνο. Διοργάνωσε μια μάζωξη, βάλτε ποτάκι και φέρτε ο καθένας τα ρούχα που δεν φορά για να κάνετε μια μεταξύ σας «ανακύκλωση».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v