Χίλια σπίτια κάηκαν μόνο στο Μαντούδι

Ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου στην Εύβοια έκανε τον θλιβερό απολογισμό της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Βόρεια Εύβοια.
Χίλια σπίτια κάηκαν μόνο στο Μαντούδι
Τιτάνιο είναι το μέγεθος της καταστροφής σε πολλές περιοχές της Εύβοιας, μετά από επτά συνεχόμενες ημέρες φωτιάς. Όπως περιέγραψε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Σταμούλος, από τα συνολικά 584.000 στρέμματα στα οποία εκτείνεται ο δήμος του, τα 450.000 έχουν καεί.

«Στον Δήμο Μαντουδίου, η φωτιά πέρασε μέσα σε όλους τους οικισμούς, εκτός από το Μαντούδι και το Προκόπι» δήλωσε ο κ. Σταμούλος, και συνέχισε λέγοντας «τα καμένα σπίτια είναι 1.000 μόνο στον Δήμο μας»

Όπως είπε, οι εκκλήσεις που έκαναν από την πρώτη στιγμή για περισσότερα εναέρια μέσα πυρόσβεσης δεν εισακούστηκαν από την κυβέρνηση. «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω» τις χαρακτήρισε συγκεκριμένα.

Μιλώντας για τα επόμενα βήματα στήριξης των πυρόπληκτων από την πολιτεία, δήλωσε: «Θέλουμε να πιστεύουμε πως σε αυτό θα είναι πιο ευαίσθητοι. Για να δούμε τι θα κάνουμε τον άστεγο τον κόσμο, τον κόσμο που δεν έχει να φάει, τον κόσμο που σε ένα μήνα θα αρχίσουν τα πρωτοβρόχια, να δούμε τι θα τον κάνουμε, πού θα τον βάλουμε».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v