Πύρινη κόλαση σε όλη τη χώρα

Εκτός ελέγχου είναι οι πυρκαγιές στην Εύβοια και την Ηλεία, ενώ μαίνονται πολλά ακόμα μέτωπα σε όλη την χώρα. Έρχεται βοήθεια από Σουηδία και Γαλλία.
Πύρινη κόλαση σε όλη τη χώρα
Εφιαλτική είναι η κατάσταση στη Βόρεια Εύβοια και την Ολυμπία, με τις πυρκαγιές να προκαλούν τεράστιες καταστροφές απειλώντας μέχρι αυτή την ώρα χωριά και οικισμούς. Ταυτόχρονα, σε πλήρη εξέλιξη είναι και η φωτιά στη Μεσσηνία.

Πολλά χωριά εκκενώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Εύβοια και την Ολυμπία. Συγκεκριμένα στην Ηλεία όπου βρίσκονται από χτες και οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, μετά από εισήγηση των επικεφαλής των δυνάμεων πυρόσβεσης έγινε εκκένωση των χωριών Λατζόι και Λιναριά.

Στην Εύβοια οι κάτοικοι του χωριού Κεχριές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στις 7.00 το πρωί, με το τεράστιο πύρινο μέτωπο να φτάνει σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια. Οι καμπάνες των εκκλησιών σήμαναν τον κίνδυνο, ενώ ένα περιπολικό που έσπευσε στο χωριό κατηύθυνε τους κατοίκους προς το Μαντούδι. Λίγο αργότερα εστάλη και η επίσημη οδηγία από το 112 στα κινητά για εκκένωση του χωριού.

Νωρίτερα το βράδυ της Τετάρτης 4 Αυγούστου είχαν επίσης εκκενωθεί τα χωριά της Εύβοιας Κουρκουλοί, Σκεπαστή, Αμέλαντες και Κεράμια.

Στη Βαρυμπόμπη οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν κάποιες αναζωπυρώσεις, ενώ πριν από λίγη ώρα άρχισε να γίνεται ελεγχόμενα η διέλευση κατοίκων για τα σπίτια τους από συγκεκριμένους δρόμους: Λ. Κύμης από οδό Ορτανσίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη, στον κόμβο Βαρυμπόμπης- Ερυθραίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη, Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (ταβέρνα το Χάνι)στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη και Τατοΐου από την Λ. Κύμης στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη.

Από το πρωί της Πέμπτης 5 Αυγούστου επιχειρούν σε όλες τις πυρκαγιές και τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, ενώ από ώρα σε ώρα αναμένονται και δύο αεροσκάφη από την Σουηδία. Το απόγευμα θα φτάσουν και 81 Γάλλοι πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα από την Γαλλία, καθώς οι δύο χώρες ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για βοήθεια της χώρας μας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας. Υπενθυμίζεται ότι ήδη επιχειρούν ένα πεζοπόρο τμήμα Κύπριων πυροσβεστών από χτες ενώ δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Κύπρο βρίσκονται στην Ρόδο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v