Οι πιο «περίεργοι» επιβάτες που συναντάς στο αεροπλάνο

Ο «υπέρ-κατάσκοπος», ο «πολυλογάς», ο «φοβιτσιάρης» και τα υπόλοιπα περίεργα παιδιά που συναντάς σε κάθε ταξίδι σου με αεροπλάνο.
Οι πιο «περίεργοι» επιβάτες που συναντάς στο αεροπλάνο
Οι μέρες πέρασαν κι ήρθε επιτέλους η ώρα να πας κι εσύ διακοπές, μιας και έμεινες από τους τελευταίους να κρατάς Θερμοπύλες στη δουλειά. Ετοίμασε βαλίτσες, πήρες μαγιό, αντηλιακά κι άνετα πουκαμισάκια, για να τα μοστράρεις σε παραλίες και μπαράκια. Έκανες ήδη κι ηλεκτρονικό check in για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή στο αεροδρόμιο κι είσαι άρχοντας. Επέλεξες για άλλη μια αεροπλάνο, γιατί τα δωδεκάωρα στο πλοίο σου φαίνονται βάναυσα κι είσαι πλέον μια ανάσα από τον προορισμό σου. Πριν σου ευχηθούμε καλό ταξίδι να σου πούμε να προσέχεις γιατί σε κάθε πτήση κυκλοφορούν κάτι περίεργοι τύποι, που τους λένε επιβάτες.

Ο φοβιτσιάρης

Όπως γνωρίζεις δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται σαν την σκιά τους τα αεροπλάνα. Ωστόσο υπερνικούν προς στιγμήν τον φόβο και αφού καταπιούν ήπια ηρεμιστικά ή βαλεριάνες μπαίνουν στο αεροπλάνο, ελπίζοντας να μην έχει έρθει η ώρα του πιλότου. Θα τους καταλάβεις από το διαρκές τρέμουλο, κάποια χαΐμαλιά που φορούν στο λαιμό και ξορκίζουν το κακό και κάτι μαντζούνια που μασουλάνε στα κρυφά, για να μην τους πάρουν στο ψιλό. Σε κάθε κενό αέρος σταυροκοπιούνται, ενώ φιλούν το έδαφος μετά την ασφαλή προσγείωση, με δάκρυα στα μάτια.

Ο «υπέρ-κατάσκοπος»

Έχουμε μεγαλώσει με πολλές ταινίες αλλά και σειρές, στις οποίες μυστήριοι καλοντυμένοι τύποι, πετούν με αεροπλάνα κρύβοντας επιμελώς την ταυτότητα τους, η οποία είναι μια μίξη Σταλόνε, Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ και Άγγελοι του Τσάρλι. Δεν θα δυσκολευτείς να τον καταλάβεις μιας και φορά κουστούμι ανεξαρτήτως καιρού κι εποχών. Είναι μόνιμα καλωδιώμενος και ο χαρτοφύλακάς του, βάζει κάτω το βαλιτσάκι του sport billy. Η μόνη στιγμή που θα ξενερώσεις είναι όταν καταλάβεις πως τελικά δεν είναι υπέρ-κατάσκοπος αλλά εντρεπρενέρ.

Ο πολυλογάς

Εκείνη τη στιγμή που προσπαθείς να χώσεις μια χειραποσκευή, τρία μπουφάν και 2 σακούλες από τα duty-free στο ντουλαπάκι πάνω από τη θέση σου, θα ακούσεις μια φωνή που θα προσφερθεί να σε βοηθήσει. Μέχρι τότε όλα καλά, θα σου πούμε εδώ, γιατί το μαρτύριο ξεκινά όταν κάτσει δίπλα σου ο πολυλογάς επιβάτης που θα αρχίσει να εξιστορεί όλη την ιστορία της ζωής του, έτοιμος να μοιραστεί μαζί σου σκέψεις που δεν έχει εκμυστηρευτεί, ούτε στον ψυχαναλυτή του. Βάστα όσο μπορείς σε λίγη ώρα φτάνεις.

Ο «υπναράς»

Συνήθως ο «υπναράς» κάθεται δίπλα στον φοβητσιάρη και τον εκνευρίζει αφού είναι τελείως άνιωθος και έχει ήδη ροχαλίσει κατά την απογείωση. Θα τον καταλάβεις από το μαξιλάρι αυχένα που κουβαλά μαζί του και προσέχει σαν κόρη οφθαλμού κι από το μισοκοιμισμένο ύφος που φορά μέχρι να κάτσει στην αναπαυτική του θέση. Πριν μας καληνυχτίσει τσεκάρει επισταμένα το κάθισμά του δίνοντας του την απαιτούμενη κλήση.

Ο καψουριάρης

Ο καψουριάρης συνοδεύεται πάντα από το ταίρι του, με το οποίο εναγκαλίζονται, φιλιούνται, ανταλλάσσουν γλυκόλογα και χαϊδολογιούνται ακατάπαυστα καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, γιατί αν δεν κάνεις celebration της καψούρας σου σε έναν ιπτάμενο σωλήνα με φτερά, τότε πού;

Ο γκρινιάρης

Γκρινιάζει επί παντός επιστητού. Για τη θέση του, η οποία δεν είναι άνετη, γιατί τον υπερχρέωσαν επειδή η βαλίτσα του ήταν δεκαεφτά κιλά, αντί οκτώ που είναι το όριο. Μετά γκρινιάζει στους αεροσυνοδούς γιατί το αεροπλάνο καθυστέρησε 6 λεπτά να φύγει κι αυτό είναι απαράδεκτο. Πάντα κάτι του φταίει και γίνεται τόσο ενοχλητικός που μέσα σου εύχεσαι να τον απαγάγει ο «υπέρ-κατάσκοπος».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v