Πρόταση Τσίπρα για αργία την Δευτέρα λόγω καύσωνα

Να μεριμνήσει για την προστασία των εργαζομένων εν όψει ακραίων καιρικών συνθηκών κάλεσε την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας.
Πρόταση Τσίπρα για αργία την Δευτέρα λόγω καύσωνα
Να κηρυχθεί εκτάκτως αργία η ερχόμενη Δευτέρα 2 Αυγούστου, για να προστατευτούν οι εργαζόμενοι από το σφοδρό κύμα καύσωνα που αναμένεται να πλήξει όλη την χώρα ιδίως τις εργάσιμες ώρες πρότεινε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Τσίπρας ανέφερε τα εξής:

«Ενόψει του πρωτοφανούς κύματος καύσωνα που θα πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες μέρες, επικοινώνησα με τον Διευθυντή και Πρόεδρο του ΔΣ του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Μανώλη Πλειώνη.

Η Πολιτεία πρέπει να ακούσει τις προειδοποιήσεις των ειδικών.

Η γνώμη τους είναι ότι τα μεγάλα αστικά κέντρα θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα και ενδεχομένως να χρειαστεί τις κρίσιμες εργάσιμες μέρες και ιδίως την προσεχή Δευτέρα, να κηρυχθεί αργία, ώστε να μείνει προστατευμένος ο πληθυσμός.

Σε κάθε περίπτωση, ο κρατικός μηχανισμός οφείλει να προετοιμαστεί έγκαιρα.

Η ΔΕΗ να μεριμνήσει άμεσα για την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την επικράτεια, καθώς η υπερφόρτωση του δικτύου θεωρείται δεδομένη.

Ενώ οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να φροντίσουν να διατηρούν ανοιχτούς κλιματιζόμενους χώρους για τους πολίτες.

Η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας απειλεί. Δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία αιφνιδιασμού. Οφείλουμε έγκαιρα να οργανώσουμε την άμυνα μας απέναντι στις συνέπειές της.

Κυρίως όμως, να δράσουμε με σχέδιο, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που την προκαλούν».

Η Νέα Δημοκρατία δεν φαίνεται να προτίθεται να κάνει δεκτή την πρόταση, κάνοντας λόγο για «λαϊκισμό και γραφικότητα» και υποσχόμενη πως «η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή σε όλες τις υπηρεσίες, να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κι έχει θέσει σε επιφυλακή κρίσιμους τομείς της κρατικής μηχανής».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη προανήγγειλε μέτρα προστασίας για τους εργαζομένους τα οποία αναμένεται να εξειδικευτούν από το υπουργείο Εργασίας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v