Προφυλακίστηκε 23χρονος που σκότωσε γάτα

Προφυλακιστέος κρίθηκε 23χρονος που σκότωσε γάτα και περιφερόταν με το άψυχο σώμα της στους δρόμους της Πάτρας.
Προφυλακίστηκε 23χρονος που σκότωσε γάτα
Η πρώτη προφυλάκιση για ζωοκτονία στην Ελλάδα, από τον Νοέμβριο που η θανάτωση και ο βασανισμός ζώων μετατράπηκαν σε κακούργημα, αποφασίστηκε από ανακριτή και εισαγγελέα στην Πάτρα.

Ο 23χρονος δράστης που κρίθηκε προφυλακιστέος, συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα μετά από καταγγελίες ότι περιφερόταν στους δρόμους με το άψυχο σώμα γάτας, την οποία είχε σκοτώσει λίγο νωρίτερα. Σύμφωνα, μάλιστα, με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στα χέρια του κρατούσε και τη λεπίδα με την οποία είχε θανατώσει το άτυχο ζώο.

Ο 23χρονος κρατήθηκε στο Β’ Αστυνομικό τμήμα Πάτρας, και εν συνεχεία οδηγήθηκε στον ανακριτή και τον εισαγγελέα, που αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία σε ποστ στη σελίδα της στο Facebook, «Η πρώτη προφυλάκιση στην Ελλάδα κατ' εφαρμογήν του 4745/2020, για τον βασανισμό και δολοφονία της γατούλας στην Πατρα, είναι γεγονός. Θερμά συγχαρητήρια στη δικηγόρο Έλενα Αρβανιτη, την εθελόντρια και σύμβουλο του Δημάρχου Πατρέων κ. Πελετιδη, Αλεξανδρα Δημοπουλου, την κτηνίατρο Ελένη Μπουρδακου, το Β´ Αστυνομικό τμήμα για τις ενέργειες του και όλες και όλους που βοήθησαν για να συλληφθεί και να προφυλακιστεί ο βασανιστής και δολοφόνος της γατούλας».


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v