Στις φυλακές Τρίπολης ο Φιλιππίδης

Προφυλακιστέος κρίθηκε από την Τακτική Ανακρίτρια μετά την απολογία του ο Πέτρος Φιλιππίδης, που οδηγήθηκε στις φυλακές της Τρίπολης.
Στις φυλακές Τρίπολης ο Φιλιππίδης
Στις φυλακές της Τρίπολης, όπου κρατούνται όσοι κατηγορούνται ή έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα –μεταξύ αυτών και ο Δημήτρης Λιγνάδης– οδηγήθηκε σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος απολογήθηκε χτες στην 15η Τακτική Ανακρίτρια, και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο ηθοποιός, που απολογήθηκε σε άκρα μυστικότητα, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, και οι οποίες αφορούν έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Αφότου κρίθηκε προφυλακιστέος από την ανακρίτρια, πέρασε το βράδυ της Τρίτης στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, έχοντας ζητήσει από τους αστυνομικούς να παραμείνει μαζί τους, καθώς όπως είπε «φοβάται για την σωματική του ακεραιότητα, λόγω της παρουσίας άλλων κρατουμένων». Τελικά, οδηγήθηκε σε κελί στο οποίο παρέμεινε μόνος του.

Ο βιασμός για τον οποίο κατηγορείται ο ηθοποιός φέρεται να έχει τελεστεί το 2008 ενώ οι δύο απόπειρες, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τελέστηκαν το 2010 και το 2014, με τις καταγγέλλουσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του ελεγχόμενου ενώ βρέθηκαν μαζί του για επαγγελματικούς λόγους.

Στις δύο καταγγελίες που αφορούν απόπειρα βιασμού, ο ηθοποιός φέρεται να εφαρμόζει παρόμοια τακτική έναντι των δύο συναδέλφων του, οι οποίες αναφέρουν πως όταν παρά την βία που τους άσκησε δεν πέτυχε τον στόχο του, εμφανίζεται να τις απειλούσε με επαγγελματικό αποκλεισμό τους.

Ο Φιλιππίδης δήλωσε ότι αιφνιδιάστηκε όταν πληροφορήθηκε την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα που τον έκριναν προφυλακιστέο. Στις φυλακές Τρίπολης αναμένεται να υποβληθεί σε rapid test και εν συνεχεία να περάσει 14 μέρες σε καραντίνα (λόγω κορωνοϊού). Αφού περάσουν οι δύο εβδομάδες, θα υποβληθεί σε νέο rapid test και εν συνεχεία θα οδηγηθεί σε μια από τις τρεις πτέρυγες των φυλακών.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v