Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος: Η βιαστική χαλάρωση των μέτρων είναι επικίνδυνη

Ο Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος προειδοποιεί πως το τέταρτο κύμα της πανδημίας θα έρθει. Το μόνο που είναι στο χέρι μας είναι αν θα ‘ναι παφλασμός ή τσουνάμι.
Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος: Η βιαστική χαλάρωση των μέτρων είναι επικίνδυνη
Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανικά ΜΜΕ, προειδοποιώντας πως η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων είναι επικίνδυνη. Κι αυτό γιατί, μπορεί τα πράγματα τώρα να φαίνονται καλύτερα σε σχέση με τον χειμώνα και οι επιπτώσεις της νόσησης λιγότερο ανησυχητικές, αλλά δεν πρέπει, σύμφωνα με τον ίδιο, να ξεχνάμε πως τα ίδια λέγαμε και πέρυσι το καλοκαίρι.

«Αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των μολυσμένων ατόμων στη Γερμανία διπλασιάζεται κάθε εβδομάδα. Το να καταργήσουμε τους περιορισμούς στις επαφές μας και να ανοίξουμε τα πάντα θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο. Όποιος το κάνει διακινδυνεύει την έλευση του τετάρτου κύματος του κορωνοϊού. Αντ' αυτού, πρέπει να προχωρήσουμε σταδιακά και με ελεγχόμενο τρόπο: να μην ανοίξουμε τα πάντα αμέσως, αλλά να επιτραπούν σταδιακά περισσότερες επαφές», είπε συγκεκριμένα στη συνέντευξή του.

Και συνέχισε: «Είναι ελπιδοφόρα τα μηνύματα ότι οι θεραπείες για τον κορωνοϊό έχουν βελτιωθεί, ότι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν μεγαλύτερη εμπειρία και οι εμβολιασμένοι πολίτες θα βιώσουν λιγότερο σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους. Αλλά ας μην ξεχνάμε πόσο παραπλανητικοί αποδείχτηκαν οι αριθμοί λοίμωξης το περασμένο καλοκαίρι και τι καταστροφική δύναμη ανέπτυξε ο ιός μετά. Το τέταρτο κύμα θα έρθει. Το εάν θα έρθει ως ένας ελαφρύς παφλασμός ή ως φουρτούνα, εξαρτάται από εμάς».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v