Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πρωταθλητής του NBA! (video)

Το παιδί από τα Σεπόλια φόρεσε σήμερα το δαχτυλίδι του Πρωταθλητή ΝΒΑ και κάνει όλον τον κόσμο να παραμιλά με την πάρτη του.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πρωταθλητής του NBA! (video)

Έβαλε 50 πόντους και πήρε τους Bucks από το χέρι για να τους οδηγήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του ΝΒΑ.

Ο δικός μας Γιάννης, το φτωχό παιδί από τα Σεπόλια στρογγυλοκάθεται στην κορυφή του μπασκετικού κόσμου, εκεί που όφειλε να είναι μετά από χρόνια προσπάθειας και πάλης.

«Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ για να βοηθήσω την οικογένειά μου. Δυσκολευόμασταν, περάσαμε δύσκολες καταστάσεις ως παιδιά. Δεν πίστευα ποτέ πως θα είμαι 26 ετών και απλά θα παίζω στους τελικούς. Μόνο που είμαι στους τελικούς ήμουν χαρούμενος. Δεν περίμενα ποτέ πως στα 26 μου θα έχω αυτά τα τρόπαια. Βαδίσαμε έναν μακρύ δρόμο», δήλωσε στη συνέντευξη τύπου μετά τον τελικό όπου η ομάδα του επικράτησε των Suns με 105-98.

«Εκπροσωπώ και τις δύο πατρίδες μου, την Νιγηρία και την Ελλάδα. Πολλά παιδιά σε όλη την Αφρική και όλη την Ευρώπη με έχουν πρότυπο. Αυτή η επιτυχία πρέπει να κάνει τους πάντες να πιστέψουν στα όνειρά τους. Όταν δεν νιώθετε καλά, να πιστεύετε αυτό που κάνετε, να συνεχίσετε να δουλεύετε», πρόσθεσε.



Αναφερόμενος συγκινημένος στην οικογένειά του, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι για τη μητέρα μου, δούλεψε πολύ σκληρά για να είμαι εδώ. Αυτό είναι για τον πατέρα μου, που βλέπει από ψηλά. Αυτό είναι για τη σύντροφό μου, που φροντίζει και προσέχει τον γιο μου. Αυτό είναι για τα αδέρφια μου. Μπορεί να είμαι ξεροκέφαλος κάποιες φορές, απομακρύνομαι από τα social media γιατί θέλω πολύ να πετύχω αυτό εδώ, να τα καταφέρω. Κάθε μέρα, όμως το κάνω για τη μητέρα, τον πατέρα μου, τη σύντροφό μου, τα αδέλφια μου».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναμένεται να βρίσκεται στην Ελλάδα το Σάββατο και όπως δήλωσε σε αθλητικό μέσο αστειευόμενος: «Αν δεν είναι 100.000 κόσμος στο αεροδρόμιο να περιμένει εμένα και την οικογένειά μου, δεν πετάω».

Όλοι εκεί λοιπόν για τον Γιάνναρο!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v