SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

54 μη εμβολιασμένοι πυροσβέστες εκτός ΕΜΑΚ

Οι πυροσβέστες που δεν εμβολιάστηκαν απομακρύνονται από τις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών και μεταφέρονται σε άλλες υπηρεσίες.

54 μη εμβολιασμένοι πυροσβέστες εκτός ΕΜΑΚ

Με διαταγή του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν από τις οχτώ Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών της χώρας συνολικά 54 ανεμβολίαστοι πυροσβέστες, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος.

Οι 54 πυροσβέστες που δεν είχαν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες, και θα αντικατασταθούν από συναδέλφους τους.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «η πόρτα της ΕΜΑΚ είναι πάντα ανοιχτή για όποιους από τους 54 πυροσβέστες που έχουν μετακινηθεί σε άλλη Υπηρεσία, εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού και θέλουν να επιστρέψουν», προσθέτοντας ότι λόγω της ιδιαιτερότητας της αποστολής των μελών της ΕΜΑΚ, δεν είναι δυνατόν να μην έχουν εμβολιαστεί.

Ο μεγαλύτερος αριθμός μετακινήσεων έγινε στην ΕΜΑΚ Αττικής, που είναι και η μεγαλύτερη απ’ όλες, με 19 άτομα να απομακρύνονται από την θέση τους. Κατά μέσο όρο, σε καθεμιά από τις υπόλοιπες έγιναν 5 μετακινήσεις, δύο στα Ιωάννινα και από μία σε Λαμία και Λάρισα. «Όποιος εμβολιαστεί και επιθυμεί να επιστρέψει, τότε αυτό θα γίνει άμεσα. Σημειώστε, ότι όλοι μετακινήθηκαν εντός του νομού όπου υπηρετούν ή όπου αλλού επιθυμούσαν» δήλωσε ο κ. Βαθρακογιάννης.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είχε αποφασιστεί στις 18 Μαΐου από τον αρχηγό του σώματος, και είχε δοθεί διορία έως τις 11 Ιουνίου σε όσους δεν είχαν εμβολιαστεί να το κάνουν. Στο ίδιο έγγραφο, δινόταν προθεσμία ως τις 21 Μαΐου στις διοικήσεις των ΕΜΑΚ να ενημερώσουν πόσοι μόνιμοι υπάλληλοί τους είχαν εμβολιαστεί και πόσοι δεν είχαν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους.

Η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών υπάγεται στο Πυροσβεστικό Σώμα και στο Υπουργείο Εσωτερικών, με κύρια ευθύνη την διάσωση κάτω από ακραίες καταστάσεις. Η ΕΜΑΚ αναλαμβάνει διασώσεις αγνοουμένων από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς, αλλά και τροχαία ατυχήματα. Τα στελέχη της ΕΜΑΚ εμβολιάζονται ενάντια σε μια σειρά ασθενειών για λόγους επιχειρησιακής ετοιμότητας, καθότι μπορεί να χρειαστεί να βρεθούν οπουδήποτε στον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2