Τηγανιτές πατάτες 200 δολαρίων μπήκαν στο ρεκόρ Γκίνες

Οι ακριβότερες πατάτες στον κόσμο κοστίζουν 200 δολάρια η μερίδα, σερβίρονται στη Νέα Υόρκη και φτιάχνονται με σαμπάνια και τρούφα.
Τηγανιτές πατάτες 200 δολαρίων μπήκαν στο ρεκόρ Γκίνες
Πόσα θα ήσουν διατεθειμένος/η να πληρώσεις για τις καλύτερες τηγανιτές πατάτες της ζωής σου; Πώς είπες; Δεν ακούσαμε; «Όσο-όσο»; Μάλιστα. Τότε θα χρειαστείς 200 δολάρια, ή περί τα 170€ για μια μερίδα πατάτες στο Serendipity3.

Το εστιατόριο της Νέας Υόρκης άνοιξε και πάλι τις πόρτες του μόλις την περασμένη Παρασκευή, και κατάφερε ήδη να μπει στο ρεκόρ Γκίνες για τις ακριβότερες πατάτες του κόσμου. Το πιάτο ονομάζεται Creme de la Creme Pommes Frites, και για να το δοκιμάσεις θα χρειαστείς εκτός από τα 170€ και μια κράτηση το λιγότερο ένα 24ωρο νωρίτερα.

Όπως μπορείς να φανταστείς, η συνταγή δεν είναι αυτό που θα έλεγε κανείς απλή: Στα υλικά της περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων σαμπάνια και ένα από τα ακριβότερα τρόφιμα στον κόσμο, η τρούφα.

«Βγαίνοντας από την πανδημία και αφού είμαστε ανοιχτοί, είναι υπέροχο να έχουμε κάτι να ενθουσιαστούμε», δήλωσε ο σεφ Joe Calderone, εμπνευστής της συνταγής, ενώ ο συν-δημιουργός του, εκτελεστικός σεφ Frederick Schoen-Kiewert, δήλωσε πως πρόκειται για μια από τις πιο σουρεαλιστικές εμπειρίες που είχε ποτέ.

Η Guinness World Records πραγματοποίησε τελετή τη Δευτέρα, δίνοντας στο εστιατόριο ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ. Το πρώτο που έσπασε το Serendipity3 ήταν το 1998 για τη μεγαλύτερη γαμήλια τούρτα στον κόσμο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v