Τσιόδρας: «Τα fake news είναι δικαιολογία για να αρνηθούμε τις ευθύνες μας»

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών, προτρέποντας τους αρνητές να ακούσουν τους επιστήμονες.
Τσιόδρας: «Τα fake news είναι δικαιολογία για να αρνηθούμε τις ευθύνες μας»
Ο Σωτήρης Τσιόδρας παρευρέθηκε στην τελετή αποφοίτησης του Κολλεγίου Αθηνών όπου και μίλησε για την ανάγκη των εμβολιασμών μεταξύ άλλων, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην αναπαραγωγή fake news από αρνητές του εμβολίου.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι «μεταξύ των βασικών παραγόντων μιας ανελεύθερης ζωής είναι η άγνοιά μας. H δική μας άγνοια. Για το πώς μπορούμε σε βασικές λειτουργίες μας να προσδιορίσουμε τις ζωές μας. Η αδράνειά μας, η δική μας αδράνεια, όπου με στείρες ασχολίες αφήνουμε την καθημερινότητα να μας ναρκώνει. Αλλά και ο φόβος της ευθύνης, της δικής μας ευθύνης, ο οποίος μας οδηγεί να τη μεταθέτουμε σε άλλους».

«Η ελευθερία και η ευθύνη συμβαδίζουν στην ζωή μας. Θεωρώ πως το ένα δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς το άλλο» συμπλήρωσε, ενώ σημείωσε ακόμη ότι: «το βλέπουμε στις μέρες μας. Στο μοναδικό στη σύγχρονη ιστορία παράδειγμα της πανδημίας. Στην καλλιέργεια των ψευδών ειδήσεων, των περίφημων fake news, που σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται σαν μια δικαιολογία για να αρνηθούμε τις ευθύνες μας».

«Σε μερικές από τις πιο σημαντικές στροφές της έως τώρα δικής μου πορείας στη ζωή η αγάπη για τη γνώση και την ελευθερία που πηγάζει από αυτήν, η προσοχή και η εγρήγορση για την επιστημονική αλήθεια σε συνδυασμό με την πειθαρχία, ήταν οι δικοί μου σημαντικοί οδηγοί στην αποδοχή της δικής μου ευθύνης», κατέληξε ο καθηγητής.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v