56,6 βαθμούς έφτασε η θερμοκρασία στην Κοιλάδα του Θανάτου

Οι Δυτικές ΗΠΑ πλήττονται από σφοδρό κύμα καύσωνα, και η Καλιφόρνια καταγράφει μια από τις υψηλότερες θερμοκρασίες της Γης.
56,6 βαθμούς έφτασε η θερμοκρασία στην Κοιλάδα του Θανάτου
Αν γκρινιάζεις κι υποφέρεις κάθε φορά που ο υδράργυρος στην Ελλάδα σκαρφαλώνει στους 40 βαθμούς υπό σκιά, να θυμάσαι ότι πριν λίγες μέρες στην Καλιφόρνια καταγράφηκε μια από τις υψηλότερες θερμοκρασίες που έχουν υπάρξει ποτέ στη Γη.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 11 Ιουλίου, στην Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια, το θερμόμετρο στις 16.00 το απόγευμα έδειχνε… 56,6 βαθμούς Κελσίου, με έναν δασοφύλακα της υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων να σημειώνει πως συνήθως η πραγματική θερμοκρασία είναι λίγο υψηλότερη από την αναγραφόμενη.

Και τα ρεκόρ δεν τελειώνουν εκεί: Δασοφύλακας που μέτρησε την θερμοκρασία στο πεζοδρόμιο έξω από το Κέντρο Επισκεπτών Furnace Creek, όπου βρίσκεται το προαναφερθέν θερμόμετρο, είδε με τα μάτια του το εξωπραγματικό 81,1 βαθμοί Κελσίου.

Ένας γενναίος ποδηλάτης, ο Ρίτσαρντ Ρέιντερ από το Σκότσντεϊλ της Αριζόνα, διένυσε με το ποδήλατό του 16 χιλιόμετρα κατά μήκος της Κοιλάδας του Θανάτου, «για να δει πόσο ζεστά είναι» όπως δήλωσε σε σχετικό ρεπορτάζ. Λιγότερο γενναίοι ταξιδιώτες βγήκαν από τα κλιματιζόμενα αυτοκίνητά τους μόνο για τα ελάχιστα δευτερόλεπτα που χρειάζονται για να βγάλουν μια φωτογραφία μπροστά από το θερμόμετρο.

Το κύμα καύσωνα που πλήττει το μεγαλύτερο μέρος του Βορειοδυτικού Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένων των Δυτικών ΗΠΑ, προκάλεσε προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και μεγάλες δασικές πυρκαγιές, ανάμεσά τους μια στο Νότιο Όρεγκον, που απείλησε σπίτια και προκάλεσε διακοπές ρεύματος.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής και προειδοποίησε τους κατοίκους ότι οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να είναι επικίνδυνες για την υγεία των ιδίων και των αγαπημένων τους, κυρίως μικρών παιδιών και ηλικιωμένων.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v