Kικίλιας: «Ζητήσαμε η εκκλησία να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας»

Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντήθηκε ο Υπουργός Υγείας, για να τον ενημερώσει και να ζητήσει την βοήθειά του στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Kικίλιας: «Ζητήσαμε η εκκλησία να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας»
Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μαζί με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ενημέρωσαν τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τους ιεράρχες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το θέμα της πανδημίας και του εμβολιασμού.

«Ζητήσαμε με κάθε σεβασμό, οι άγιοι πατέρες, για μία ακόμη φορά, να στηρίξουν και να βοηθήσουν στο πνεύμα του Χριστού αυτή την προσπάθεια, για να μπορέσουμε να ξαναενημερώσουμε και να παροτρύνουμε το ποίμνιο και τους συμπολίτες μας, έτσι ώστε και αυτοί που είχαν τις αμφιβολίες τους ή κάποιους φόβους να μπορέσουν να εμβολιαστούν, ώστε να προστατέψουμε αυτό το αγαθό της υγείας και της ζωής» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Κικίλιας.

Από την πλευρά του, ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε: «Απαντήσαμε στις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ερωτήσεις των ιεραρχών με γνώμονα την επιστημονική αλήθεια, που πάντα πρεσβεύουμε και στηρίζουμε, όπως βέβαια και η Εκκλησία. Είμαστε συνοδοιπόροι σε αυτή την αναζήτηση της αλήθειας και ελπίζουμε με τον εμβολιασμό σιγά σιγά να επανέλθουμε σε μία κανονικότητα. Θεωρώ ήταν πάρα πολύ χρήσιμο αυτή την στιγμή της μεγάλης διασποράς του ιού στην κοινωνία μας να συζητηθεί ο υποστηρικτικός ρόλος από την Ιεραρχία στο πλήρωμα της Εκκλησίας και φυσικά εμείς παραμένουμε στην αναζήτηση της αλήθειας, συνοδοιπόροι με την Εκκλησία σε αυτή την αναζήτηση της αλήθειας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σημείωσε ότι «ήταν κρίσιμη και χρήσιμη η σημερινή συνάντηση. Όλοι μας αφιερώσαμε λίγη ώρα για συζήτηση και λήψη μερικών αποφάσεων, τόσο από την πλευρά των εισηγητών επισκεπτών μας όσο και από την πλευρά των μελών της Ιεράς Συνόδου μέσα στο πνεύμα, στην εργασία μας, στο έργο μας, να αγωνιστούμε, να βοηθήσουμε για το καλό του λαού μας. Ο κ. υπουργός μάς μίλησε για πρακτικά θέματα και για τα προβλήματα που παρουσιάζει αυτή η πανδημία. Ο κ. καθηγητής μας μίλησε για θέματα κυρίως της ειδικότητός του, σαν ειδικός. Έγιναν ερωταπαντήσεις, δόθηκαν πολλά ερωτήματα, ακούστηκαν πολλές τοποθετήσεις».

«Εκείνο που βγαίνει σαν συμπέρασμα είναι ότι όλοι μας, τόσο τα μέλη της Ιεράς Συνόδου όσο και οι επισκέπτες μας, θα θέλαμε να πούμε ότι χρειάζεται αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί όσο μπορούμε και η Εκκλησία θα κάνει αυτή την προσπάθεια μέσα στις πνευματικές διαδικασίες με τρόπο πατερικό, με μόνο κίνητρο την αντιμετώπιση όλων αυτών των κακών αποτελεσμάτων, των προβλημάτων που μας παρουσιάζει η πανδημία, τα οποία όπως ακούμε, βλέπουμε, είναι σχεδόν απροσδιόριστα» κατέληξε ο κ. Ιερώνυμος.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v