Βροχή πέφτουν πρόστιμα και λουκέτα για όρθιους πελάτες στα μπαρ

Επταήμερη αναστολή λειτουργίας και πρόστιμα 5.000 ευρώ επιβλήθηκαν το Σαββατοκύριακο σε επιχειρήσεις εστίασης που εξυπηρετούσαν όρθιους πελάτες.
Βροχή πέφτουν πρόστιμα και λουκέτα για όρθιους πελάτες στα μπαρ
Πρόστιμα 5.000 ευρώ και 7ήμερη αναστολή λειτουργίας επιβλήθηκαν σε τρία καταστήματα εστίασης στην Ανατολική και Νότια Αττική που εξυπηρετούσαν όρθιους πελάτες. Στο πλαίσιο των ελέγχων για την τήρηση των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου (ΔΙΜΕΑ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων πραγματοποίησε ελέγχους σε μεταμεσονύχτιες ώρες την προηγούμενη Παρασκευή και το Σάββατο.

Εκτός από την Αττική, επταήμερα λουκέτα και τσουχτερά πρόστιμα επιβλήθηκαν και σε τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Μυτιλήνη και στο Πλωμάρι Λέσβου, στα οποία η Αστυνομία διαπίστωσε παρουσία όρθιων πελατών. Τα πρόστιμα ανέρχονται σε 5.00 ευρώ ανά κατάστημα.

Επίσης, στη Σάμο επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη - υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που εξυπηρετούσε όρθιους πελάτες, ενώ αναστάλθηκε και η λειτουργία του καταστήματος για επτά ημέρες.

Συνολικά, το τελευταίο διήμερο πραγματοποιήθηκαν από στελέχη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου 4.033 έλεγχοι ατόμων και επιχειρήσεων, βεβαιώθηκαν συνολικά 97 παραβάσεις και συνελήφθησαν δυο άτομα.

Οι συλλήψεις έγιναν στη Λήμνο και τη Χίο, για λειτουργία μουσικών οργάνων με ενισχυτή και ηχεία χωρίς άδεια αρμόδιας αρχής και σε ώρες κοινής ησυχίας, καθώς και για παραβίαση νομοθεσίας που αφορά την πνευματική ιδιοκτησία.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v