Μπακογιάννης: Μεγάλα πεζοδρόμια και δέντρα σε Σύνταγμα και Πανεπιστημίου

Μια καινούρια πλατεία με 60 δέντρα θα δημιουργηθεί απέναντι από το Σύνταγμα, με τις εργασίες να ξεκινούν τον Αύγουστο.
Μπακογιάννης: Μεγάλα πεζοδρόμια και δέντρα σε Σύνταγμα και Πανεπιστημίου
Η ανάπλαση της κάτω πλευράς της Πλατείας Συντάγματος, εκεί που τελειώνει η Ερμού, πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στον Αύγουστο, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στην ΕΡΤ. Πρόσθεσε, δε, πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα ξεκινήσουν και τα μόνιμα έργα στην Πανεπιστημίου με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, που περιλάμβανε διαπλάτυνση πεζοδρομίων και μεγάλα, ψηλά δέντρα.

«Είναι πια θέμα χρόνου. Περνάμε στην επόμενη φάση, σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας από την πρώτη στιγμή, που είναι τα μόνιμα έργα» δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης. «Όταν λέμε μόνιμα έργα, εδώ τώρα θα το πω πολύ απλά για την οικονομία του χρόνου, μεγάλα πεζοδρόμια και πολύ, πάρα πολύ πράσινο, ψηλά δέντρα. Αυτό που χρειάζεται σήμερα η πόλη. Ξεκινάμε από το Σύνταγμα μέσα στον Αύγουστο. Η μελέτη του Συντάγματος, η οποία θα έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο σε μια εβδομάδα από σήμερα, για την τελική της έγκριση, είναι στην πραγματικότητα η ολοκλήρωση της αρχικής μελέτης του Συντάγματος η οποία δεν υλοποιήθηκε ποτέ» σημείωσε.

Η ανάπλαση της κάτω πλατείας Συντάγματος, στην έξοδο της Ερμού προς το Σύνταγμα, θα δημιουργήσει στην ουσία μια καινούργια πλατεία στην οποία θα φυτευτούν 60 νέα δέντρα. Το έργο θα γίνει με βάση τη μελέτη που είχε εκπονήσει πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας ομάδα αρχιτεκτόνων υπό τον διάσημο έλληνα καθηγητή Δημήτρη Μανίκα και η οποία είχε κερδίσει τότε τον διαγωνισμό για την πλατεία Συντάγματος.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε επίσης ότι στο επόμενο τρίμηνο θα βγει στον αέρα ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τη δημιουργία του Μουσείου της Πόλης των Αθηνών στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος. Μίλησε, τέλος, και για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, το οποίο θα δημοπρατηθεί το Σεπτέμβριο, σημειώνοντας ότι θα χρειαστούν λίγοι μήνες για να συμβασιοποιηθεί και στη συνέχεια να ξεκινήσουν τα έργα.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v