Ποιους ανθρώπους ορέγονται περισσότερο τα κουνουπάκια;

Αναρωτιέσαι γιατί σε προτιμούν τα κουνούπια για το γεύμα τους; Η επιστήμη έχει απαντήσεις.
Ποιους ανθρώπους ορέγονται περισσότερο τα κουνουπάκια;
Σε έχουν ταράξει φέτος στο τσίμπημα τα διαολεμένα κουνούπια; Υπάρχει λόγος που τα έλκεις.

Σύμφωνα με τον Jonathan Day, καθηγητή ιατρικής εντομολογίας στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, ένα κουνούπι έχει πολύ έντονη όραση και μυρωδιά για ένα έντομο του μεγέθους του.

Όπως και πολλά τέρατα επιστημονικής φαντασίας, τα κουνούπια έλκονται από πιο σκούρα και πιο ζεστά χρώματα, από την κίνηση και από μια ποικιλία συγκεκριμένων μυρωδιών, όπως το διοξείδιο του άνθρακα, το γαλακτικό οξύ, η ακετόνη, η οιστραδιόλη (ένα προϊόν διάσπασης των οιστρογόνων) και κλασική μυρωδιά σώματος.

Το διοξείδιο του άνθρακα μάλιστα, είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες… έλξης, μιας και οι άνθρωποι το απελευθερώνουμε τακτικά με την αναπνοή.

Αυτό σημαίνει ότι ένα δύσοσμο άτομο με βαριά αναπνοή που κουρεύει το γκαζόν φορώντας ένα μαύρο, ναυτικό μπλε ή κόκκινο μπλουζάκι θα αποτελέσει ένα ωραιότατο… γεύμα για τον κύριο Κουνούπη.

Επίσης, άτομα με υψηλότερο μεταβολισμό, έγκυες γυναίκες και μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, που παράγουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα, είναι πιο πιθανό να γίνουν θύματα.

Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να ανησυχούν περισσότερο λόγω της φυσικά υψηλότερης θερμότητας στο σώμα τους, μιας και τα κουνούπια έλκονται από τη ζέστη.

Επίσης, περίπου το 80% των σωμάτων εκκρίνουν διαφορετικές χημικές ουσίες από τους πόρους, ανάλογα με την ομάδα αίματος. Κάποιες αυτές τις χημικές ουσίες κάνουν τα κουνούπια να τρελαίνονται για αίμα, ενώ άλλες όχι.

Σύμφωνα με τον Joseph Conlon, έναν ιατρό εντομολόγο και τεχνικό σύμβουλο της Αμερικανικής Ένωσης Ελέγχου Κουνουπιών, είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί οποιαδήποτε άμεση σχέση μεταξύ απομονωμένων αρωμάτων και της έλξης των κουνουπιών.

Ωστόσο, από την τεράστια ποσότητα χημικών ουσιών με μοναδικές μυρωδιές, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι φαίνεται να υπάρχει συσχέτιση μεταξύ ορισμένων ειδών κουνουπιών και των αρωμάτων που απελευθερώνονται από άτομα με αίμα τύπου «Ο».

Πηγή https://www.kristv.com/your-body-might-be-a-mosquito-magnet

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v