Bonus, αυξήσεις, μέρες αδειών, ταξίδια στο εξωτερικό

Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων στοχεύουν στην επιβράβευση του προσωπικού που εμβολιάζεται με ελκυστικές παροχές.
Bonus, αυξήσεις, μέρες αδειών, ταξίδια στο εξωτερικό
Με αυξήσεις ή εφάπαξ bonus επιβράβευσης, επιπλέον μέρες πληρωμένης άδειας, ακόμα και κληρώσεις για ταξίδια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, επιχειρήσεις διάφορων κλάδων δελεάζουν τους εργαζόμενούς τους προκειμένου να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Euro2day.

Ο ξενοδοχειακός όμιλος Sani/Ikos, για παράδειγμα, που διαθέτει 9 πολυτελή resorts σε Χαλκιδική, Κέρκυρα και Κω, ανακοίνωσε ότι παρέχει δύο επιπλέον μέρες πληρωμένης άδειας σε όλους τους εργαζόμενους που θα εμβολιαστούν ή έχουν ήδη εμβολιαστεί. Επίσης, οι εμβολιασθέντες θα λάβουν μέρος σε κλήρωση με έπαθλο 20 τετραήμερα ταξίδια για δύο άτομα σε ελληνικούς προορισμούς, αλλά και σε Λονδίνο, Παρίσι, Ρώμη, Μαδρίτη.

Παράλληλα, ο  ξενοδόχος Γιώργος Δανδουλάκης, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Alexandra στα Χανιά, ο έταξε επιπλέον αμοιβή 150 ευρώ τον μήνα για όλη τη σεζόν σε όσους από τους 50 εργαζόμενούς του εμβολιαστούν.

Τον περασμένο Μάιο ο κ. Σπύρος Ζερβός, ιδιοκτήτης ιδιωτικών ΚΤΕΟ στη Βέροια και στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ανακοίνωσε στους 15 εργαζόμενους που απασχολεί πως θα δώσει επιπλέον εφάπαξ αμοιβή ύψους 300 ευρώ σε όσους εμβολιαστούν και με τις δύο δόσεις. Σήμερα, δύο μήνες μετά, έχουν εμβολιαστεί οι 12 από τους 15 εργαζόμενους. Δύο βρίσκονται στη διαδικασία του ραντεβού ενώ ένα άτομο δεν θα εμβολιαστεί λόγω προβλήματος υγείας και θα πάρει κανονικά το μπόνους.

Από την πλευρά της πριν από μερικές ημέρες, η εταιρεία Cosmos Aluminium στη Λάρισα, με μότο «Σηκώνουμε τα μανίκια, για το καλό όλων», ανακοίνωσε ότι επιβραβεύει την υπευθυνότητα των εργαζόμενων, προσφέροντας bonus 500 ευρώ με κάθε βεβαίωση εμβολιασμού από τα 180 άτομα που απασχολεί.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v