Οι γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Κάνουμε μια σοκαριστική αναδρομή στις γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα κι απασχόλησαν έντονα τα ΜΜΕ της χώρας.
Οι γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα
Η δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά από τον 33χρονο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο έχει απασχολήσει έντονα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας, ενώ πολλές συζητήσεις έχουν ξεκινήσει επί του θέματος και στο διαδίκτυο. Η ομολογία του εγκλήματος από τον 33χρονο πιλότο, μετά από 37 μέρες ψευδών καταθέσεων και ισχυρισμών του on camera για το βίαιο έγκλημα, πυροδότησαν κύμα αντιδράσεων από το σύνολο σχεδόν της κοινής γνώμης.

Κάναμε λοιπόν μια αναδρομή σε παλαιότερες υποθέσεις δολοφονιών γυναικών από τους άντρες ή τους ερωτικούς τους συντρόφους, οι οποίες με τη σειρά τους είχαν απασχολήσει έντονα τα ΜΜΕ της χώρας.

Υπόθεση Φραντζή

Ίσως η πλέον διαβόητη περίπτωση «γυναικοκτονίας» στη χώρα, είναι η υπόθεση Φραντζή που συνέβη το 1987. Ο 27χρονος Παναγιώτης Φραντζής στραγγάλισε και έπειτα τεμάχισε με ένα κρητικό μαχαίρι τη 18χρονη Ζωή Γαρμανή στα Κάτω Πατήσια και πέταξε το διαμελισμένο σώμα της σε κάδο σκουπιδιών.

Ο συλλέκτης Κωνσταντίνος Βουζικάς ωστόσο βρήκε τη σακούλα με τα μέλη του σώματος της άτυχης κοπέλας και ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία έφτασε στον Φραντζή από την απόδειξη ενός κρεοπωλείου που βρέθηκε στις σακούλες σκουπιδιών. Ο Φραντζής παραδόθηκε στην αστυνομία κι ομολόγησε τον τεμαχισμό της Γαρμανή, αλλά όχι και τη δολοφονία της, την οποία απέδωσε σε ατύχημα, παρά την ιατροδικαστική γνωμάτευση που υποδείκνυε στραγγαλισμό. Έμεινε 18 χρονιά στη φυλακή, μέχρι τον Οκτώβρη του 2005.

Υπόθεση Κούσογλου

Ο 23χρονος Δάνος Μουρατίδης το 2005 είχε στραγγαλίσει την 20χρονη Κική Κούσογλου, όταν είχε δει ένα μήνυμα στο κινητό της. Μάλιστα, με τη βοήθεια του ξαδέρφου του, προσπάθησε να εξαφανίσει το πτώμα της άτυχης κοπέλας, συμμετέχοντας μάλιστα στις έρευνες που είχε ξεκινήσει η οικογένειά της. 

Ο δολοφόνος είχε εμφανιστεί στην εκπομπή Φως στο Τούνελ της Αγγελικής Νικολούλη, προσποιούμενος τον συντετριμμένο. Οι ασάφειες στην κατάθεσή του αλλά και στην εκπομπή της Α. Νικολούλη, κι η αποκάλυψη στοιχείων σχετικών με το έγκλημα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, τον ανάγκασαν να ομολογήσει.

Μετά την ομολογία, ο Μουρατίδης υπέδειξε το σημείο στις αρχές, όπου πράγματι βρέθηκε το πτώμα της Κικής Κούσογλου. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Υπόθεση Σκιαδόπουλου

Ο 24χρονος Γιώργος Σκιαδόπουλος είχε μια θυελλώδη σχέση με την 31χρονη Τζούλι Σκάλι την οποία και δολοφόνησε στις 8 Ιανουαρίου 1999. Εκείνος ωστόσο δήλωσε στις αρχές ότι η γυναίκα του εξαφανίστηκε στην Καβάλα στις 10 Ιανουαρίου. Επί 18 μέρες έπαιζε θέατρο, ενώ εμφανιζόταν και στις εκπομπές του Κώστα Χαρδαβέλλα και της Αγγελικής Νικολούλη δίνοντας στοιχεία και φωτογραφίες της Τζούλι προκειμένου να βρεθεί.

Η σοκαριστική ομολογία του εγκλήματός του θα φέρει στο φως τα ειδεχθή στοιχεία τηε πράξης του. Ο Σκιαδόπουλος στραγγάλισε το θύμα και προσπάθησε  ανεπιτυχώς νακάψει το σώμα της. Έπειτα αποκεφάλισε το πτώμα της 31χρονης και το έβαλε μισοκαμμένο σε μια βαλίτσα, την οποία πέταξε σε μια λίμνη. Το κεφάλι της δολοφονημένης γυναίκας το πέταξε στη θάλασσα και δεν βρέθηκε ποτέ.

Αρχικά καταδικάστηκε σε ισόβια. Το 2002 η ποινή του μειώθηκε στα 23 χρόνια λόγω καλής διαγωγής, αλλά το 2009 (έπειτα από μόλις 10 χρόνια στη φυλακή) αφέθηκε ελεύθερος.

Υπόθεση Λινάρδου

Η 37χρονη Ανθή Λινάνδρου δολοφονήθηκε από τον 40χρονο σύζυγό της Τάσο Τσιουχάρα, ο οποίος και την στραγγάλισε το 2016 στο σπίτι τους, στο Βελβεντό Κοζάνης. Ο συζυγοκτόνος μάλιστα εμφανιζόταν ανήσυχος και τεθλιμμένος σε συγγενείς και φίλους παίζοντας επί 4 μέρες θέατρο αναζητώντας τη γυναίκα του. Τελικά παραδέχθηκε ότι την δολοφόνησε, λέγοντας κυνικά ότι «ναι, την έπνιξα κι ας πάω ισόβια».

Ο Τσιουχάρας ομολόγησε ότι την έπνιξε και την έθαψε στο κτήμα του, γιατί του είπε ότι θα πάρει τα παιδιά και θα φύγει.

Υπόθεση Μελάκη

Η 32χρονη Κατερίνα Μελάκη βρήκε φρικτό θάνατο το 2019 από τα χέρια του 37χρονου συζύγου της, ο οποίος την κακοποιούσε συστηματικά. Μάλιστα ένα μήνα πριν τη στραγγαλίσει ο άντρας της[DG3] , η άτυχη γυναίκα είχε προσέλθει σε αστυνομικό τμήμα της Κρήτης για να καταγγείλει ενδοοικογενιακή βία. Το φρικιαστικό έγκλημα έλαβε χώρα στο σπίτι της οικογένειας ενώ στο διπλανό δωμάτιο κοιμόντουσαν τα δύο παιδιά του ζευγαριού, ηλικίας μόλις 6 και 18 μηνών.

Ο δολοφόνος της Κατερίνας Μελάκη καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v