Tι αλλάζει σε μπαρ, θέατρα σινεμά και εστιατόρια

Δείτε τι θα ισχύει για τους κλειστούς χώρους στην ψυχαγωγία και διασκέδαση, από τις 15 Ιουλίου.
Tι αλλάζει σε μπαρ, θέατρα σινεμά και εστιατόρια

Από τις 15 Ιουλίου μπαίνει σε εφαρμογή ένα σύστημα που προβλέπει χώρους για αμιγώς εμβολιασμένους και χώρους «μεικτούς», στους οποίους οι επισκέπτες θα υπόκεινται σε τεστ και περιορισμούς όπως η χρήση μάσκας, όπως ανακοίνωσαν ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Το μέτρο αφορά κλειστούς χώρους καταστημάτων εστίασης, κινηματογράφους, θέατρα, κέντρα διασκέδασης και μεγάλους χώρους (γήπεδα κ.λπ.).

Τους χώρους εμβολιασμένων, θα μπορούν να επισκέπτονται όσοι έχουν συμπληρώσει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού και όσοι έχουν νοσήσει προ εξαμήνου. Στους δεύτερους, θα μπορούν να βρίσκονται όλοι, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν υποβληθεί σε τεστ.

Κάθε επιχείρηση θα μπορεί να επιλέξει σε ποια κατηγορία θα ενταχθεί, ενώ η δήλωση θα γίνεται σε κεντρική πλατφόρμα. Θα υπάρχει μάλιστα ειδική σήμανση στην είσοδο της επιχείρησης.

Στους χώρους εμβολιασμένων, η χωρητικότητα θα είναι 75-85% ενώ για τους μεικτούς 25 έως 75%. Στους πρώτους, δεν θα υπάρχει υποχρέωση μάσκας, που θα υφίσταται στους δεύτερους. 

Οι κλειστοί χώροι και οι μεγάλοι χώροι συνάθροισης (γήπεδα) θα ανοίξουν από 15 Ιουλίου. Οι κλειστοί κινηματογράφοι και θέατρα θα ανοίξουν την 1η Ιουλίου.

Στις 15 Ιουλίου, οπότε θα υπάρξει η πλατφόρμα, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να επιλέξουν σε ποια κατηγορία θα ενταχθούν, ώστε να διαμορφωθεί ανάλογα η επιτρεπτή χωρητικότητα.

Με πληροφορίες από Euro2day.gr

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v