Οι πιο ασφαλείς και πιο επικίνδυνες χώρες για ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιώτες

O Gay Travel Index κατατάσσει για ακόμα μια χρονιά τους πιο ασφαλείς προορισμούς για την ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιωτική κοινότητα.
Οι πιο ασφαλείς και πιο επικίνδυνες χώρες για ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιώτες

Για να βοηθήσει τους τουρίστες LGBTQ + να ταξιδέψουν με ασφάλεια, το γερμανικό σάιτ Spartacus έφτιαξε το Gay Travel Index το 2012.

Στην έκδοση του 2020, η κατάταξη συγκρίνει 202 χώρες με βάση την κατάσταση των λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων, τρανσέξουαλ, intersex και queer ατόμων.

Η Ισπανία εμφανίζεται συνήθως μεταξύ των ασφαλέστερων και πιο φιλόξενων προορισμών για την κοινότητα LGBTQ + και στην κατάταξη του Spartacus καταλαμβάνει την τρίτη θέση μαζί με τέσσερις άλλες χώρες: Αργεντινή, Ουρουγουάη, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο, η καθεμία με βαθμολογία 9 στα 12.

Μόνο τέσσερα έθνη σημείωσαν υψηλότερες βαθμολογίες: Ο Καναδάς, η Μάλτα και η Σουηδία κέρδισαν την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία, ενώ η Αυστρία κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 11 στους 12 βαθμούς.

Στο άλλο άκρο, η Δημοκρατία της Τσετσενίας στη Ρωσία πήρε -16 πόντους, ενώ η Σαουδική Αραβία και το Ιράν πήραν -18 πόντους και η Σομαλία -19 πόντοι. Η Μέση Ανατολή, η Βόρεια Αφρική και η Κεντρική Ασία ήταν οι λιγότερο ασφαλείς περιοχές για ταξιδιώτες LGBTQ +, ενώ η Λατινική Αμερική αποδείχθηκε πιο φιλόξενη από την Ασία - με εξαίρεση την Ταϊβάν.

Η Ινδία, το Νεπάλ και η Ταϊλάνδη χαρακτηρίστηκαν ως ουδέτερες χώρες στην κατάταξη.

H Ελλάδα, αν κρίνουμε από τον παρακάτω πίνακα, βρίσκεται λίγο πιο κάτω από το μηδέν στη γενική βαθμολογία, με -2 και βρίσκεται στην 56η θέση παγκοσμίως.



Για να δώσουν τις βαθμολογίες, οι δημιουργοί εστίασαν στην πολιτική λήψη αποφάσεων, στα νομικά πλαίσια και στο κατά πόσον καταγράφηκαν πρόσφατα επεισόδια βίας κατά της κοινότητας LGBTQ +.

Πηγή. https://www.statista.com/chart/25159/world-map-best-countries-for-lgbt-travelers/

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v