Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε νέους που εμβολιάζονται

Όσα πρέπει να ξέρετε για το «Freedom Pass» των 150 ευρώ της Κυβέρνησης για τους νέους που θα εμβολιάζονται.
Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε νέους που εμβολιάζονται
«Ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να επιβραβεύσει τις 940.000 νέους από 18 έως 25 ετών που επί τόσους μήνες είδαν τις σπουδές τους να αναστατώνονται και τους φίλους τους να απομακρύνονται», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώνοντας ένα πρώτο μέτρο ενθάρρυνσης των πολιτών να κάνουν το εμβόλιο.

Από σήμερα, είπε, ανοίγεται ένα παράθυρο ελευθερίας: με την πρώτη δόση του εμβολίου, θα αποκτούν προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ (για εισιτήρια για ταξίδια, ξενοδοχεία, μουσεία κ.λπ.). Η κάρτα θα ενεργοποιείται μέσω του ΑΜΚΑ και θα αφορά εμβολιασμένους τη φετινή χρονιά. Θα αξιοποιείται μέσω εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο.

«Έχουμε για πρώτη φορά σημαντικό αριθμό διαθέσιμων ραντεβού για όλα τα εμβόλια», τόνισε ο πρωθυπουργός και ζήτησε από τους νέους να αδράξουν την ευκαιρία, να εκμεταλλευτούν την πρόσθετη δυνατότητα αυτού του «Freedom Pass» των 150 ευρώ, με το οποίο το κράτος θέλει να πει ένα «μικρό ευχαριστώ».

«Σύντομα οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο άνετα σε κλειστούς χώρους, όπου η χωρητικότητα γι’ αυτούς θα μπορεί να αυξηθεί σημαντικά. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις αμέσως επόμενες ημέρες», ανέφερε.

Όπως είπε ο Ακης Σκέρτσος, με τα έως τώρα στοιχεία φαίνεται ότι το 42% του ενήλικου πληθυσμού θα έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του έως το τέλος του Ιουνίου.

Πώς θα λειτουργεί η προπληρωμένη κάρτα

Πρόκειται για χρεωστική ψηφιακή κάρτα αξίας 150 ευρώ, η οποία θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού. Όπως είπε ο υπουργός, «ενθαρρύνουμε τους νέους να ταξιδέψουν και να παρακολουθήσουν πολιτιστικές δραστηριότητες». Η «κάρτα ελευθερίας» θα είναι διαθέσιμη πριν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου για όσους έχουν γεννηθεί από το 1996 έως 2003, που είναι εμβολιασμένοι ή έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση ή πρόκειται να εμβολιαστούν.

Η κάρτα θα χρησιμοποιείται για αγορές μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, e shops αλλά και σε όλες τις συναλλαγές με POS, ενώ θα είναι στοχευμένη και θα αφορά σε συγκεκριμένες δραστηριότητες όπως αεροπορικές, ακτοπλοϊκές μεταφορές, ενοικίαση οχημάτων, καταλύματα, κάμπινγκ, ταξιδιωτικά γραφεία, μουσειακοί χώροι κ.ά.

Με πληροφορίες από το Euro2day

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v