O ΟΑΣΘ απέσυρε τα μεταχειρισμένα λεωφορεία της Λειψίας

Αρνητική εξέλιξη σχετικά με τα 50 μεταχειρισμένα λεωφορεία που είχαν αγοραστεί από τον ΟΑΣΘ, μιας και αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία γιατί δεν είχαν κλιματισμό.

O ΟΑΣΘ απέσυρε τα μεταχειρισμένα λεωφορεία της Λειψίας

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πριν λίγο διάστημα είχε προμηθευτεί 50 λεωφορεία από τη Λειψία της Γερμανίας, προκειμένου να ενισχύσει τον στόλο του ΟΑΣΘ. Από ό,τι φαίνεται εκ του αποτελέσματος ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς ιδανικά, μιας και τα λεωφορεία αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία, λόγω έλλειψης κλιματισμού.

 «Σήμερα κυκλοφορούν στους δρόμους 247 λεωφορεία. Τις προηγούμενες ημέρες βγάζαμε περίπου 305 με 307 οχήματα. Άρα έχουμε τουλάχιστον 50 εκτός κυκλοφορίας. Τα περισσότερα από αυτά παραμένουν στα αμαξοστάσια επειδή δεν λειτουργεί ή δεν διαθέτουν κλιματισμό», ανέφερε σε δηλώσεις του στο τοπικό site voria.gr ο Μάκης Άγγος, εκπρόσωπος του σωματείου των εργαζομένων.

«Όταν η θερμοκρασία έξω είναι πάνω από 35 βαθμούς, μέσα στα λεωφορεία, εάν δεν υπάρχει κλιματισμός, το θερμόμετρο ξεπερνά τους 50 βαθμούς. Με τέτοιες θερμοκρασίες είναι αδύνατον να γίνουν δρομολόγια», συμπλήρωσε.

Τα λεωφορεία που προμηθεύτηκε ο ΟΑΣΘ από τη Λειψία δεν αποδείχθηκαν αξιόπιστα μιας κι έχουν εμφανίσει αρκετά προβλήματα, όπως ανέφερε κι ο κ. Άγγος.

Πέραν του ότι τα λεωφορεία διαθέτουν πολύ μικρούς κινητήρες και δεν έχουν κλιματισμό,  τα συγκεκριμένα οχήματα δεν δρομολογούνται πλέον σε δρομολόγια με μεγάλες κλίσεις εδάφους αφού υπήρξε περιστατικό πυρκαγιάς σε λεωφορείο που δυσκολευόταν να ανέβει ανηφόρα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v