Άχρηστα πράγματα που παίρνεις μαζί σου στις διακοπές

Ανοίξαμε την βαλίτσα των καλοκαιρινών σου διακοπών και βρήκαμε τα πιο άχρηστα πράγματα, με τα οποία την γέμισες ακόμη μια χρονιά.
Άχρηστα πράγματα που παίρνεις μαζί σου στις διακοπές
Η στιγμή που ετοιμάζουμε την καλοκαιρινή μας βαλίτσα κάθε χρόνο, είναι ξεκάθαρα ιερή. Στα ηχεία μας παίζουν Καλοκαιρινά Ραντεβού από Δυτικές Συνοικίες όσο εμείς προβάρουμε τα μπλουζάκια και τα μαγιό που θα πάρουμε μαζί μας στις διακοπές. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η βαλίτσα θα κλείνει με δυσκολία κι εμείς θα αναρωτηθούμε «τι πήραμε πάλι και δεν χωρά τίποτα άλλο;» Ανοίγοντας την λοιπόν θα διαπιστώσουμε ότι την φορτώσαμε με μπόλικα άχρηστα πράγματα, τα οποία είναι σχεδόν απίθανο να χρησιμοποιήσουμε.

Μυγοσκοτώστρα

Τα έντομα στις διακοπές μπορεί να αποτελέσουν κακό μπελά, ομολογουμένως. Ειδικά τα κουνούπια κι οι κατσαρίδες μπορούν να μετατρέψουν τη διαμονή σου σε εφιάλτη. Ωστόσο με μυγοσκοτώστρα κουνούπια και κατσαρίδες δεν σκότωσε ποτέ κανείς. Εδώ που τα λέμε και τις μύγες με δυσκολία τις πετυχαίνει. Προτίμησε την πατροπαράδοτη λύση της παντόφλας ή της εφημερίδας και θα κάνεις τη δουλειά σου.

Γκαζάκι για τον καφέ

Φίλε μου δεν κάνεις κάμπινγκ να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιάσεις το ένα πέμπτο της βαλίτσας ώστε να κουβαλήσεις το γκαζάκι σου προκειμένου να μην στερηθείς το ελληνικό καφεδάκι σου. Το 99% των δωματίων έχουν κουζίνα και μπρίκι, ενώ και στο χέρι αν τον πάρεις δύσκολα θα δώσεις περισσότερα από 1μιση ευρώ.

Το φούτερ για τα χιόνια

Κάθε φορά που ετοιμάζεσαι για καλοκαιρινό ταξιδάκι η εσωτερική φωνή στο κεφάλι σου παίρνει μαμαδίσια χροιά και επαναλαμβάνει ζακέτα να πάρεις. Υπακούς και το σεβόμαστε αυτό, όμως δεν χρειάζεται να κουβαλήσεις το φλις φουτεράκι που φόραγες τα Χριστούγεννα του 2017 στην Αυστρία. Ένα τζιν μπουφανάκι η μια λεπτή ζακέτα θα κάνει τη δουλίτσα της αν είσαι κρυουλιάρης/α, και δεν θα πιάσουν και τη μισή βαλίτσα.

Laptop

Πας διακοπές, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Κι ο λόγος που πας διακοπές είναι να ξεφορτωθείς τελείως αυτό το ενοχλητικό πραγματάκι με το οποίο είσαι συνδεδεμένος 24/7 τον υπόλοιπο χρόνο. Άσ’ το λοιπόν στη ζεστή αγκαλιά του σπιτιού σου και κάνε χώρο στη βαλίτσα για περισσότερα χαβανέζικα πουκάμισα που είναι και της μόδας. Κι αν ο ενοχλητικός προϊστάμενος σου προωθήσει κάποιο μέιλ που επείγει, μπορείς να απαντήσεις κι από το κινητό σου.

Βαλιτσάκι με σετ ραπτικής

Άλλο ένα άχρηστο αντικείμενο που βρίσκεται σε μπόλικες καλοκαιρινές βαλίτσες, είναι το σετ ραπτικής με ψαλιδάκια, κλωστές κτλ που ποτέ κανείς δεν έχει χρησιμοποιήσει στη ζωή του. Ακόμη κι αν σου συμβεί η στραβή και ξηλωθεί ή τρυπήσει κάποιο μπλουζάκι, προτίμησε να φορέσεις ένα άλλο, ή αγνόησε το και φόρα το μιας και το νόημα των διακοπών είναι να περάσεις καλά.

Φορητά ανεμιστηράκια

Καλοκαίρι ήρθε, να πουλήσουν θέλουν οι άνθρωποι επομένως πλασάρουν ανεμιστηράκια σε κάθε πιθανή μορφή. Άλλα λειτουργούν με ρεύμα, άλλα με μπαταρίες ακόμη και με Usb θα βρεις. Ωστόσο ας μην κοροϊδευόμαστε: δουλίτσα δεν κάνουν και τις περισσότερες φορές καταλήγουν να σε εκνευρίζουν. Αντί λοιπόν να σε δροσίσουν, γίνεσαι κι ο περίγελος της παρέας, τριγυρνώντας αναψοκοκκινισμένος. Παράλληλα προσπαθείς να δικαιολογηθείς, λέγοντας ότι το πήρες 4€ σε προσφορά στο ταμείο του σούπερ μάρκετ.

Κιάλια

Θυμάσαι τότε παλιά πριν δεκαπέντε χρόνια που είχες πετύχει στην Ίο έναν creepy τύπο που γύρναγε όλο το νησί κουβαλώντας μαζί του κιάλια; Μάντεψε λοιπόν τι θα λένε για σένα αν διανοηθείς να πάρεις μαζί σου εκείνα τα κιάλια που είχες χρυσοπληρώσει αλλά ποτέ δεν βγάλανε τα λεφτά τους.

Ομπρέλα

Οι πιθανότητες να σε πιάσει βροχή στις καλοκαιρινές σου διακοπές είναι μικρή, ας μην γελιόμαστε. Ακόμη κι αν αυτό συμβεί ωστόσο, υπάρχουν δεκάδες μαγαζάκια, όπου μπορείς να προμηθευτείς ομπρέλες αλλά και αδιάβροχα αν χρειαστεί, επομένως βγάλ’ την αμέσως από τη βαλίτσα σου και πάρε καμία έξτρα βερμούδα/φορεματάκι.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v