Μόσιαλος: Η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει στον πλανήτη

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας συνιστά μεγάλη προσοχή σε ανεμβολίαστους και παιδιά.
Μόσιαλος: Η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει στον πλανήτη
Μεγάλη προσοχή χρειάζεται να δείξουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά και τα παιδιά, τους επόμενους μήνες, καθότι η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού θα επικρατήσει στον πλανήτη, λέει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο καθηγητής επισημαίνει πως «ο αριθμός των λοιμώξεων αυξήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία γιατί η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται πιο εύκολα στους πληθυσμούς και στις κοινότητες των μη εμβολιασμένων. Αλλά και γιατί τα εμβόλια της Pfizer και της Astra Zeneca ενώ ήταν 100% αποτελεσματικά απέναντι στη Βρετανική μετάλλαξη, που επικρατεί μέχρι στιγμής στη χώρα μας, όσον αφορά στην αποτροπή νοσηλειών και βαριών περιπτώσεων, τώρα είναι λίγο λιγότερο αποτελεσματικά: 96% και 92% αντίστοιχα».

Στην ανάρτησή του, ο κ. Μόσιαλος συμπεριέλαβε έναν συγκριτικό πίνακα, ο οποίος δείχνει ότι η επίπτωση της μετάλλαξης Δέλτα, γνωστής και ως ινδική, είναι μεγαλύτερη στη Μεγάλη Βρετανία, στην οποία υπάρχουν πλέον περισσότερες νέες λοιμώξεις σε σύγκριση με άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης (Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία) αλλά και της ανατολικής (Ρωσία).

«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και στη χώρα μας» επισημαίνει ο κ. Μόσιαλος, προσθέτοντας «ιδιαίτερα στους πληθυσμούς των ανεμβολίαστων συμπατριωτών μας, στα παιδιά και σε όσους είναι ανοσοκατεσταλμένοι και δεν απέκτησαν ανοσία μετά τον εμβολιασμό».

«Η κυβέρνηση του Ισραήλ αποφάσισε πρόσφατα να επεκτείνει τους εμβολιασμούς στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, ενώ η κυβέρνηση της Κούβας διεξάγει κλινικές δοκιμές με τα Κουβανικά εμβόλια σε παιδιά ηλικίας 3-16 ετών» συνεχίζει ο ίδιος.

«Επομένως να μην εκπλαγούμε αν δούμε αύξηση των κρουσμάτων στους πληθυσμούς των ανεμβολίαστων και αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία μας. Τα νοσοκομεία θα επιβαρυνθούν αδικαιολόγητα και αυτό θα έχει ως αποτελέσματα τη μείωση της πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας για τους ασθενείς που δεν πάσχουν από τη νόσο Covid-19. Κατά τα άλλα τα εμβόλια μας αλλάζουν το DNA και θα μας αφανίσουν ως έθνος. Αλλά φαντάζομαι ότι αν συμβεί αυτό θα μας σώσουν τα συνέδρια για τις εξωσωματικές» καταλήγει ο καθηγητής.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v