Self Test: Εξαίρεση για τους πλήρως εμβολιασμένους

Σταματούν τα self test στους πλήρως εμβολιασμένους τον Ιούλιο. Αναλυτικά τι συζητήθηκε στη συνάντηση του Υπουργείου με τους Φαρμακοποιούς.
Self Test: Εξαίρεση για τους πλήρως εμβολιασμένους
Η συνέχιση της διάθεσης των αυτοδιαγνωστικών τεστ από τα φαρμακεία της χώρας ήταν το επίκεντρο στη συνάντηση μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, αντιπροσωπείας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και της Πρόεδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων Ειρήνης Μαρκάκη.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας, οι κ.κ. Κοντοζαμάνης και Σκέρτσος τόνισαν για ακόμη μία φορά τη μεγάλη σημασία του προγράμματος δωρεάν διάθεσης των self tests σε ομάδες του πληθυσμού, προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά και μετάδοση του κορονοϊού και να επιτευχθεί ταχύτερα η επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους φαρμακοποιούς, η εισήγηση στο διοικητικό συμβούλιο θα είναι θετική και θα αφορά τη χορήγηση 4 self tests για τους επόμενους δύο μήνες. Σε περιοχές, όπως η Αττική και η Αχαΐα, όπου οι φαρμακοποιοί είναι αρνητικοί, τα τεστ θα διατεθούν από σούπερ μάρκετ, δεδομένου ότι έχει ήδη εκδοθεί και σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Όπως διαφάνηκε από τη συνάντηση, απαλλαγμένοι από τη διενέργεια των test θα είναι από τη 1η Ιουλίου όσοι έχουν εμβολιαστεί.

Πιο συγκεκριμένα, οι κ.κ. Κοντοζαμάνης και Σκέρτσος, ζήτησαν από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο τη συνέχιση της διάθεσης των δωρεάν self tests για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, που αφορούν στις ομάδες των δικαιούχων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα καθώς και των νέων 18 - 30 ετών, εξαιρουμένων όλων των πολιτών που έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Με πληροφορίες από Iatronet.gt

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v