Η Airbnb πλήρωσε 7 εκατ. δολάρια αποζημίωση για βιασμό σε διαμέρισμά της

Η Airbnb πλήρωσε τουρίστρια 7 εκατομμύρια δολάρια, αφού φέρεται να βιάστηκε σε ένα ενοικιαζόμενο από την εταιρία ακίνητο στη Νέα Υόρκη.
Η Airbnb πλήρωσε 7 εκατ. δολάρια αποζημίωση για βιασμό σε διαμέρισμά της
Μια περίεργη υπόθεση εκτυλίχθηκε στην Νέα Υόρκη, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg. Μια Αυστραλή ταξιδιώτης, έλαβε αποζημίωση 7 εκατομμύρια δολάρια από την Airbnb, μετά από επίθεση εις βάρος της κατά την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2015.

Το θύμα και οι φίλοι της πήραν τα κλειδιά από ένα κοντινό κατάστημα εκείνο το βράδυ, ενώ σύμφωνα με την έκθεση ο ύποπτος είχε κάνει ένα αντίγραφο κλειδιών για το διαμέρισμα, στο οποίο και απέκτησε πρόσβαση πριν την επίθεση.

Η ταξιδιώτης επέστρεψε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, καθώς ο ύποπτος, ο 24χρονος Junior Lee, φέρεται να κρυβόταν στο μπάνιο, αναφέρει το Bloomberg.

Ο κ. Lee κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση. Αν και ισχυρίστηκε ότι δεν είναι ένοχος, παραμένει υπό κράτηση.

Μετά την φερόμενη επίθεση, ομάδα ασφαλείας της Airbnb επικοινώνησε με την τοπική αστυνομική υπηρεσία για να προσφέρει τη βοήθειά της και να βάλει το θύμα σε ξενοδοχείο. Προσφέρθηκε επίσης να πληρώσει τα έξοδα για τη συμβουλευτική και το αεροπορικό ταξίδι της μητέρας της τουρίστριας από την Αυστραλία.

Το Bloomberg αναφέρει ότι ως μέρος του διακανονισμού 7 εκατομμυρίων δολαρίων, το θύμα δεν μπορεί να κατηγορήσει ή να μηνύσει την Airbnb ή τον οικοδεσπότη του διαμερίσματος όπου συνέβη το περιστατικό.

Ο εκπρόσωπος της Airbnb Ben Breit, δήλωσε στη New York Post πως "Σε περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης στα σπίτια με τα οποία συνεργαζόμαστε, τα θύματα μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα για τις εμπειρίες τους. Αυτό περιλαμβάνει την υπόθεση της Νέας Υόρκης».

Το ενημερωτικό δελτίο της Airbnb, το οποίο κυκλοφόρησε από την εταιρεία τον περασμένο Δεκέμβριο, αναφέρει ότι για τους οικοδεσπότες και τους επισκέπτες που εδρεύουν στις ΗΠΑ, διενεργεί "διαδικτυακούς ελέγχους ιστορικού", συμπεριλαμβανομένων ποινικών και δημόσιων αρχείων.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v