Σατανικό καρκίνο χαρακτήρισε ο Κιμ Γιονγκ Ουν την k-pop

Διαφθείρει τη νεολαία της χώρας του και προωθεί καπιταλιστικό τρόπο ζωής λέει ο Κιμ Γιονγκ Ουν για τη νοτιοκορεάτικη ποπ.
Σατανικό καρκίνο χαρακτήρισε ο Κιμ Γιονγκ Ουν την k-pop
Αφού απαγόρευσε τα στενά τζιν στην χώρα του, ο Κιμ Γιονγκ Ουν στρέφεται τώρα και εναντίον την k-pop, αποκαλώντας την σατανικό καρκίνο που διαφθείρει τη νεολαία της Βόρειας Κορέας.

Δεν είναι βέβαια μόνο η μουσική το πρόβλημά του: Πολλές διαφορετικές πηγές αναφέρουν ότι ο Ανώτατος Ηγέτης προσπαθεί να σταματήσει την αύξηση της δημοτικότητας όχι μόνο των βίντεο της δημοφιλέστατης σε όλον τον κόσμο νοτιοκορεατικής ποπ, αλλά και των K-dramas, νοτιοκορεατικών σειρών και ταινιών.

Στα πλαίσια της «μυστικής εκστρατείας κατά της K-pop» όπως την ονομάζει, ο Κιμ Γιονγκ Ουν αυστηροποίησε τις ποινές για κατοχή ή/και παρακολούθηση ψυχαγωγικού περιεχομένου από τη Νότια Κορέα, αυξάνοντας τη διάρκεια των καταναγκαστικών έργων από 5 σε 15 χρόνια για όποιον συλληφθεί να ακούει, βλέπει ή κατέχει παράνομα σχετικό υλικό.

Ο ίδιος φέρεται να δηλώνει ότι το πολιτιστικό αντισοσιαλιστικό υλικό της γείτονός του επιδρά αρνητικά «στην ενδυμασία, τα χτενίσματα, την ομιλία και τη συμπεριφορά» των Βορειοκορεατών, ενώ προωθεί καπιταλιστικό lifestyle.

Όταν η κρατική εφημερίδα «Rodong Sinmum» ανακοίνωσε τον κατάλογο των απαγορευμένων εμφανίσεων και χτενισμάτων, προειδοποίησε: «Η ιστορία μας διδάσκει ένα κρίσιμο μάθημα ότι μια χώρα μπορεί να γίνει ευάλωτη και τελικά να καταρρεύσει σαν υγρός τοίχος ανεξάρτητα από την οικονομική και αμυντική της δύναμη, αν δεν διατηρεί τον δικό της τρόπο ζωής».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v