Η ανακοπή του Κριστιάν Έρικσεν που πάγωσε τον κόσμο

Ο ποδοσφαιριστής της Δανίας φλέρταρε με τον θάνατο, όμως κατάφερε να βγει νικητής.
Η ανακοπή του Κριστιάν Έρικσεν που πάγωσε τον κόσμο

Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου στο Δανία – Φινλανδία για το φετινό Euro συνέβη ένα ατύχημα που πάγωσε όλον τον ποδοσφαιρόφιλο και μη πλανήτη.

Ο ποδοσφαιριστής της Δανίας Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε ξαφνικά στον αγωνιστικό χώρο προκαλώντας σοκ σε θεατές και παίκτες.

Το ματς διεκόπη άμεσα, ενώ οι συμπαίκτες του φώναξαν το ιατρικό team στο γήπεδο. Όλος ο κόσμος εκείνη τη στιγμή από την τηλεόραση παρακολουθούσε συγκλονισμένος, την ώρα που οι γιατροί έδιναν μάχη για να τον βοηθήσουν να ξαναβρεί την αναπνοή του και να ανακτήσει τις αισθήσεις του, χρησιμοποιώντας καρδιακές μαλάξεις και απινιδωτή.



Οι συμπαίκτες του έφτιαξαν μια ανθρώπινη ασπίδα, προκειμένου να τον προστατεύσουν από την περιέργεια των καμερών, και ο ίδιος μεταφέρθηκε μετά από μερικά λεπτά με φορείο στα αποδυτήρια, χωρίς κανένας να γνωρίζει αν είναι ζωντανός.

Τα καλά νέα ήρθαν λίγο αργότερα, όταν η UEFA επιβεβαιώνει ότι ο Έρικσεν έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο και η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί. Λίγα λεπτά μετά, η ομοσπονδία της Δανίας επιβεβαίωσε ότι ο ποδοσφαιριστής έχει τις αισθήσεις του και ότι βρίσκεται στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν, αν και ο Δανός είναι απίθανο να παίξει ξανά επαγγελματικά κατά τα λεγόμενα του Sanjay Sharma, καθηγητή αθλητικής καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο του St George στο Λονδίνο:

«Τα καλά νέα είναι ότι θα ζήσει, τα κακά νέα είναι ότι όδευε προς το τέλος της καριέρας του, οπότε... θα παίξει κι άλλο επαγγελματικό ποδοσφαιρικό παιχνίδι; Αυτό δεν μπορώ να πω. Στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα έπαιζε. Θα ήμασταν πολύ αυστηροί».

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v