Πέντε λεπτά πριν μπω στο κορτ, «έφυγε» η γιαγιά μου

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε ανάρτησή του στο Instagram μίλησε για τον χαμό της γιαγιάς του, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει ο αγώνας με τον Τζόκοβιτς.
Πέντε λεπτά πριν μπω στο κορτ, «έφυγε» η γιαγιά μου
Χθες παρακολουθήσαμε έναν συγκλονιστικό αγώνα ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Οι δύο τενίστες αναμετρήθηκαν στον τελικό του Ρολάντ Γκαρός, για τέσσερις ολόκληρες ώρες και έντεκα λεπτά, με τον Τζόκοβιτς να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να παίρνει με 3-2 το παιχνίδι, ενώ ο Έλληνας τενίστας είχε προηγηθεί αρχικά με 2-0 σετ.

Στην πρώτη ανάρτηση του μετά τον τελικό, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλυψε στους followers του, ότι λίγα μόλις λεπτά πριν βγει στο κορτ, είχε πεθάνει η γιαγιά του. Σε αυτόν τον πολύ αγαπημένο του άνθρωπο, επέλεξε να αναφερθεί λοιπόν ο σπουδαίος αθλητής κι όχι στον αγώνα, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Ζωή δεν είναι οι νίκες ή οι ήττες. Είναι να απολαμβάνεις κάθε στιγμή της ζωής, είτε μόνος είτε με άλλους. Να ζεις μια ζωή με νόημα, χωρίς μιζέρια και άσχημες καταστάσεις. Το να σηκώνεις τρόπαια και να γιορτάζεις νίκες είναι κάτι, αλλά όχι τα πάντα. Πέντε λεπτά προτού μπω στο κορτ η αγαπημένη γιαγιά μου έχασε τη μάχη για τη ζωή. Μία σοφή γυναίκα της οποίας η πίστη στη ζωή, η προθυμία να δίνει και να προσφέρει δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιουδήποτε άλλου ανθρώπου που έχω γνωρίσει.

Είναι σημαντικό να έχουμε περισσότερους ανθρώπους σαν εκείνη στον κόσμο. Γιατί οι άνθρωποι όπως εκείνη σε κάνουν να ζωντανεύεις. Σε κάνουν να ονειρεύεσαι. Θα ήθελα να πω ότι ανεξάρτητα από την ημέρα, τις συνθήκες ή την κατάσταση, αυτό είναι απόλυτα αφιερωμένο σε εκείνη και μόνο εκείνη. Σε ευχαριστώ που μεγάλωσες τον πατέρα μου. Χωρίς εκείνον αυτό δεν θα ήταν εφικτό».

 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v