Τι κάνουν σήμερα οι 11 βασικοί του τελικού του Euro 2004

Τι κάνουν σήμερα ο Ζαγοράκης, ο Χαριστέας, ο Κατσουράνης και τα άλλα παιδιά που μας χάρισαν τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική χαρά όλων των εποχών.
Τι κάνουν σήμερα οι 11 βασικοί του τελικού του Euro 2004
Πάνε 17 χρόνια από τη στιγμή που η Ελλάδα πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όταν στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ποδόσφαιρο στο Euro 2004, το οποίο φιλοξενήθηκε στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Στον τελικό που έλαβε χώρα στο Ντραγκάο η Ελλάδα κέρδισε 1-0 τη διοργανώτρια Πορτογαλία χάρη σε γκολ του Άγγελου Χαριστέα κι έστειλε στον έβδομο ουρανό όλους τους Έλληνες που παραληρούσαν με το τρόπαιο. Ακόμη και σήμερα το κατόρθωμα των παικτών του Όττο Ρεχάγκελ φαντάζει εξωπραγματικό κι ας μη γελιόμαστε οι πιθανότητες να ξανασυμβεί στο δημοφιλέστερο σπορ του κόσμου, μοιάζουν απειροελάχιστες.

Πρωτεργάτες της επιτυχίας ήταν φυσικά οι ποδοσφαιριστές μαζί με τον προπονητή τους, οι οποίοι 17 χρόνια μετά έχουν ακολουθήσει διαφορετικούς δρόμους ο καθένας, κρατώντας ωστόσο επαφή με το αγαπημένο τους άθλημα. Ας δούμε λοιπόν τι κάνουν σήμερα, όσοι βρέθηκαν στην ενδεκάδα του αλησμόνητου τελικού του Euro 2004, στην Πορτογαλία.

Αντώνης Νικοπολίδης

Ο γκολκίπερ της Εθνικής μας ακολούθησε την προπονητική όταν κρέμασε τα παπούτσια του κι αφοσιώθηκε στις ακαδημίες του αγαπημένου του Ολυμπιακού. Σήμερα είναι προπονητής της ομάδας νέων του συλλόγου, μαθαίνοντας τα μυστικά της μπάλας, στη νέα γενιά.

Γιούρκας Σεϊταρίδης

Ο Γιούρκας είχε ανέκαθεν αδυναμία στις μηχανές και τα γρήγορα αυτοκίνητα κι αφιερώνει μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου του σε ταξίδια με αυτά. Είναι συνιδιοκτήτης του cafe- reastaurant Moma στο Μοναστηράκι, ενώ κρατά και τη θέση του μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου και του Αντιπρόεδρου στον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων

Τραϊανός Δέλλας

Ο «Κολοσσός» της Εθνικής έχει μεγάλη και δεδηλωμένη αγάπη στην προπονητική, κρατώντας το τιμόνι σε πολλές ομάδες μέχρι τώρα. Τη σεζόν που τελείωσε πριν λίγες μέρες βρισκόταν στον πάγκο του Παναιτωλικού.

Μιχάλης Καψής

Πρόκειται για τον πιο «εξαφανισμένο» παίκτη της βασικής ενδεκάδας που κατέκτησε το Euro 2004. Έμενε πάντα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ δεν ακολούθησε καριέρα σχετική με το ποδόσφαιρο. Δουλεύει στο Πυροσβεστικό Σώμα, όπου και διορίστηκε το 2004.

Άγγελος Μπασινάς

Ο ένας από τους δύο Άγγελους της Εθνικής. Ήταν εκείνος που εκτέλεσε το κόρνερ στο νικητήριο γκολ του Χαριστέα. Συνεχίζει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, όχι ωστόσο από κάποια επίσημη θέση, όπως είχε συμβεί πριν 2 χρόνια όταν και είχε βρεθεί το τιμ της Εθνικής Ομάδας στο πλευρό του Άγγελου Αναστασιάδη.

Άγγελος Χαριστέας

Ο χρυσός σκόρερ του τελικού δεν μπορούσε να μείνει μακριά από το αγαπημένο του ποδόσφαιρο. Μέχρι το Σεπτέμβρη που μας πέρασε ήταν τεχνικός διευθυντής στην ομάδα που τον ανέδειξε, δηλαδή τον Άρη Θεσσαλονίκης. Πλέον είναι αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στέλιος Γιαννακόπουλος

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος δεν έμεινε μακριά από το ποδόσφαιρο. Ασχολήθηκε με την προπονητική, ενώ βρέθηκε και στο τιμ της Εθνικής Ομάδας πριν δύο χρόνια ως άμεσος συνεργάτης του Άγγελου Αναστασιάδη. Συχνά αναλαμβάνει τον ρόλο του σχολιαστή και σε αθλητικές εκπομπές.

Τάκης Φύσσας

Ο Τάκης Φύσσας 17 χρόνια μετά το Euro της Πορτογαλίας παραμένει στους κόλπους της Εθνικής Ομάδας, αφού κρατά τη θέση του Αθλητικού της Διευθυντή. Βρίσκεται μόνιμα στο πλευρό του σημερινού προπονητή Τζον Φαν Σιπ για τον προγραμματισμό της ομάδας.

Θοδωρής Ζαγοράκης

Ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας έχει διττό ρόλο σήμερα, μιας και είναι Ευρωβουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και πρόεδρος της ΕΠΟ, έχοντας κομβικό ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ζήσης Βρύζας

Ο Ζήσης Βρύζας τα τελευταία χρόνια δεν ασχολείται καθόλου με το ποδόσφαιρο, μένοντας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας είχε διατελέσει πρόεδρος στον ΠΑΟΚ και τεχνικός διευθυντής στη Βέροια.

Κώστας Κατσουράνης

Ο Κώστας Κατσουράνης είναι από τον περασμένο Απρίλιο ο νέος τεχνικός διευθυντής της Νίκης Βόλου με σκοπό να συνδράμει στην αναγέννηση της ιστορικής επαρχιακής ομάδας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v