Ανοίγουν πάλι τα πανηγύρια, αυξάνονται σε 300 τα άτομα στους γάμους

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων με την επανεκκίνηση των πανηγυριών και την αύξηση των ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις.
Ανοίγουν πάλι τα πανηγύρια, αυξάνονται σε 300 τα άτομα στους γάμους
Όσο οι εμβολιασμοί προχωρούν τόσο η κατάσταση της πανδημίας στη χώρα βελτιώνεται, καθώς μειώνονται κατά σειρά τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι κι οι θάνατοι από τον νέο κορωνοϊό. Έτσι λοιπόν χθες ανακοινώθηκε περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από τον Νίκο Χαρδαλιά. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επιβεβαίωσε την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας κατά μία ώρα, με την απαγόρευση να ξεκινά από το Σάββατο στη 01:30.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπεται η μουσική στην εστίαση υπό όρους. Από την 1η Ιουλίου τα άτομα σε δεξιώσεις, γάμους και βαφτίσεις θα αυξηθούν στα 300 άτομα, ενώ επανεκκινούν οι εμποροπανήγυρεις στις περιφέρειες όπου το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%.

Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν:

1. Από το Σάββατο 12 Ιουνίου, η απαγόρευση κυκλοφορίας επεκτείνεται κατά 1 ώρα. Θα ξεκινά δηλαδή στη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα και θα διαρκεί - όπως και σήμερα - μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ από την 1η Ιουλίου - και πάντα με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν - το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματά να ισχύει.

2. Από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου, το πρόστιμο καθορίζεται σε 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και σε αναστολή λειτουργίας, κλείσιμο 15 ημερών σε οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση.

3. Επίσης, από το Σάββατο 12 Ιουνίου, επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές, και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.

4. Από την ίδια ημερομηνία (δηλαδή το Σάββατο 12 Ιουνίου στις 6 το πρωί) αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50 σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1000 θέσεων, σε 70% έως 5000 θέσεων, και σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.

5. Επίσης, για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον η ταυτόχρονη παρουσία 4 πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100 τ.μ..

6. Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων, καθώς και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.

7. Επιπρόσθετα, από την 1η Ιουλίου το όριο για τις υπηρεσίες catering-δεξιώσεων, αυξάνεται σε 300 άτομα, από 100 που είναι αυτή τη στιγμή.

8. Τέλος, όσον αφορά τις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο σε περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί και θα ανακοινωθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v