Δωρεάν μαριχουάνα σε όποιον εμβολιάζεται

Στο πλαίσιο του προγράμματος για την προώθηση του εμβολιασμού η πολιτεία των ΗΠΑ… κερνάει τσιγαράκι.
Δωρεάν μαριχουάνα σε όποιον εμβολιάζεται
Οι εκστρατείες υπέρ του εμβολιασμού ανά τον κόσμο βρίσκονται σε ανοδική τροχιά μιας και στόχος είναι να εμβολιαστεί σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού. Στην Ελλάδα συζητιούνται προνόμια για τους εμβολιασμένους, όμως οι ΗΠΑ δείχνουν τον δρόμο με κέρασμα… μαριχουάνας.

Το Κρατικό Συμβούλιο Αλκοόλ και Κάνναβης της Ουάσιγκτον λοιπόν, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι θα επιτρέψει στους λιανοπωλητές κάνναβης που διαθέτουν κρατική άδεια να «παρέχουν ένα τσιγαριλίκι σε ενήλικες καταναλωτές που εμβολιάζονται για τον COVID-19».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ένα ακόμα κίνητρο εμβολιασμού της πολιτείας προς τους κατοίκους της, η οποία έχει βάλει ως στόχο τον εμβολιασμό του 70% των ενηλίκων.

Ο κυβερνήτης Jay Inslee είπε ότι η επίτευξη αυτού του στόχου, επιτρέπει την εξάλειψη των περισσότερων εναπομεινάντων περιορισμών λόγω κορωνοϊού σε ολόκληρη την πολιτεία.

Το Συμβούλιο ανέφερε επίσης πως έλαβε πολλαπλά αιτήματα από κατόχους λιανικής άδειας πώλησης κάνναβης, οι οποίοι θέλησαν να συμβάλλουν στην προώθηση των κρατικών προσπαθειών εμβολιασμού.

Το πρόγραμμα ονομάζεται «Joints for Jabs», βρίσκεται ήδη σε ισχύ και θα λήξει στις 12 Ιουλίου. Κάποιοι μάλιστα του έχουν δώσει το μότο «εμβολιάσου και σκάσ’ το».

Οι κανόνες πάντως είναι σαφείς και αυστηροί: μόνο ένα τσιγαράκι, το οποίο δεν αντικαθίσταται από άλλα προϊόντα κάνναβης και αυστηρά προς άτομα άνω των 21 ετών.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v