Πρωτότυπες ιδέες για μη βαρετούς γάμους

Μην αναπαράγεις τα γαμήλια στερεότυπα. Ανάτρεψέ τα επιλέγοντας πρωτότυπους τρόπους για τον επικείμενο γάμο σου.
Πρωτότυπες ιδέες για μη βαρετούς γάμους
Δε ξέρουμε τι θα γίνει με τους  γάμους φέτος, πόσα άτομα θα μπορέσεις να καλέσεις και τι θα γίνει με το χορό, όμως μπορούμε με σιγουριά να σου πούμε πως αν θες να παντρευτείς θα πρέπει να βάλεις μεράκι ώστε τον γάμο σου να τον θυμούνται όλοι.

Και φυσικά να περάσεις και εσύ καλά.

Γιατί καλές και οι παραδόσεις, αλλά είναι για να σπάνε. Δες παρακάτω μερικές πρωτότυπες ιδέες για πιο εναλλακτικό γάμο.

Τα προσκλητήρια δεν έπεσαν από τα χέρια, αλλά είναι πλέον αρκετά βαρετά. Αν θες να τυπώσεις κάτι, δοκίμασε κάτι πρωτότυπο: όπως για παράδειγμα αυτά εδώ τα προσκλητήρια – εισιτήρια συναυλίας.



Αντί για τα κλασικά και βαρετά λουλούδια της ανθοδέσμης, κράτα κάτι διαφορετικό π.χ. μια φτέρη ή φτιάξε ένα «μπουκέτο» με οικολογικό χρωματιστό χαρτί που θα κάνει τη διαφορά.



Το ίδιο ισχύει και με την εξίσου κλασική, βαρετή διακόσμηση της εκκλησίας με ξενέρωτα λουλούδια. Πρωτοτύπησε και χρησιμοποίησε βάσεις από θαλασσόξυλα για τις λαμπάδες, ή κάτι βίντατζ στα σκαλιά, όπως αυτή εδώ η σύνθεση. 

Τούρτα γάμου, αυτό το μέτριο πράμα – ούτε πολύ νόστιμο, ούτε πολύ άνοστο. Λευκό, με σκούρα γέμιση, κλασικό. Δοκίμασε κάποιο άλλο επιδόρπιο της αρεσκείας σου- μια πάβλοβα ας πούμε, ή ένα πληθωρικό μιλφέιγ, γιατί όχι;

Οι καμπάνες είναι υπερτιμημένες και μονότονες. Νοίκιασε μια μπάντα με χάλκινα να κάνει σαματά όταν βγείτε από την εκκλησία. Μπορεί να κάνει το ίδιο και όταν σας πετάνε ρύζι. Γκόραν Μπρέγκοβιτς και βάρα όλη μέρα.

Ρύζι γάμου είπαμε; Πασέ. Φτιάξε χωνάκια με κονφετί για πιο χρωματιστό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ή βάλε φύλλα δάφνης ή ελιάς για κάτι εξίσου ξεχωριστό.

Είστε νέρντουλες με κάτι; Από τον Χάρι Πότερ και τον Πόλεμο των Άστρων μέχρι τις ταινίες Ντίσνεϊ (ή και πιο ενήλικα, περίεργα, ό,τι θέλεις κόνσεπτ), κανείς δεν σε εμποδίζει να οργανώσεις έναν γάμο που όλοι θα πρέπει να κάνουν cosplay και να ντυθούν κάτι. Θα γράψει ιστορία αυτός ο γάμος, να μας το θυμηθείς.

Νυφικό λευκό με στρας και τεράστια ουρά που φτάνει μέχρι το μπαρ; Σακάκι σένιο και γραβάτα; Ωραία αυτά, αλλά εξίσου ωραία είναι και τα φορέματα με παπουτσάκι All Star αντί για γόβες, και τα πιο κάζουαλ σακάκια με μια απλή κοντομάνικη αντί για πουκάμισο και εσπαντρίγιες για τον γαμπρό. Θα γλιτώσεις και χρήματα έτσι.



Τα οποία μπορείς κάλλιστα να διαθέσεις σε ένα ανοιχτό μπαρ με signature cocktails ειδικά για τον γάμο με ό,τι θεματική σου έρχεται. Πολύ πιο ενδιαφέρον από το κλασικό μπαρ με τις μπίρες, τα κρασιά και τα τυποποιημένα μοχιτο-κοκτέιλ που ΟΚ, ωραία είναι, αλλά έχουμε κουραστεί να πίνουμε σε κάθε γάμο.

Μιας και πιάσαμε τα του γαμηλίου γλεντιού, μια ωραία εναλλακτική αντί για το κλασικό (και αρκετά ακριβό) κτήμα είναι να κλείσετε μια παραθαλάσσια ταβέρνα για φαγητό δίπλα από εκεί που σκάει το κύμα. Αλλά και παραθαλάσσια να μην είναι κανένα πρόβλημα, αρκεί να έχει καλό φαΐ.

Ωραία η θάλασσα ε; Και τα ασβεστωμένα ξωκλήσια, και το απέραντο γαλάζιο και το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα. Μήπως θα ήταν μια καλή ιδέα να κάνεις το γάμο σου σε νησί; Στη Σύρο, στην Πάρο, ακόμα και στην Αίγινα, οι επιλογές που έχεις είναι δεκάδες. Σκέψου το.

 

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v