Δεν θα αλλάξει μέχρι τα μέσα Ιουνίου η απαγόρευση κυκλοφορίας

Τι δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σχετικά με τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.
Δεν θα αλλάξει μέχρι τα μέσα Ιουνίου η απαγόρευση κυκλοφορίας
Τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα συνεχίσει να ισχύει η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30 ως τις 5.00 το πρωί, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Με τον ιό δεν έχουμε τελειώσει ακόμη. Θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή, μέχρι τα μέσα Ιουνίου περίπου»», είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την απαγόρευση.

«Σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρετίζοντας την 66η Συνάντηση της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού που πραγματοποιείται στην Αθήνα έστειλε μήνυμα για ένα ασφαλές καλοκαίρι στην Ελλάδα», δήλωσε η κ. Πελώνη.

«Η ασφάλεια -τόνισε- είναι το πρωταρχικό μας μέλημα και είμαστε στην πρώτη γραμμή μιας σειράς καινοτομιών που μας επέτρεψαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας να διασφαλίσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να κάνουμε τα ταξίδια όσο πιο ασφαλή γίνεται», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid λέγοντας πως «ήδη από την περασμένη Τρίτη, η Ελλάδα μαζί με άλλες 6 χώρες της ΕΕ ενεργοποίησαν το ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό covid. Είναι μάλιστα εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι ο σχετικός κοινοτικός κανονισμός διαμορφώθηκε σε μόλις δύο μήνες όταν σε άλλες περιπτώσεις απαιτούνταν χρόνια».

«Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού που κάποιοι θεωρούσαν καταδικασμένη και λοιδορούσαν κατέληξε σε σημαντική επιτυχία για τη χώρα μας καθώς μπορεί να λειτουργεί σαν λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες, να διευκολύνει τις μετακινήσεις τους με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα και να συμβάλει στην τόνωση του Τουρισμού» κατέληξε η ίδια.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v